Fansen vil ha Silva

En meningsmåling på This Is Anfield viser at flertallet av de røde ønsker David Silva framfor Gareth Barry. Vinterpause, Leto, hardere straff for røde kort og Barragan.

Rafa vil ha Barry - fansen vil ha Silva
Mens Rafael Benitez fortsetter sine anstrengelser for å få kjøpt Aston Villa-spilleren Gareth Barry, så viser en meningsmåling på nettstedet This Is Anfield at et flertall av de som har stemt heller ønsker David Silva til klubben.

Hele 76 prosent av de 2200 som stemte, ga sin stemme til Silva. En tidligere avstemning viste at 60 prosent av Liverpool-fans som stemte, ikke ville gitt så mye som 18 millioner pund for Barry, mens bare to prosent sa at de ville det.

Usikkerhet rundt hvilepause
Det er fortsatt stor uenighet mellom klubbene og FA når det gjelder spørsmålet om vinterpause i engelsk fotball. Landslagssjef Fabio Capello ønsker at Steven Gerrard og de andre landslagsspillerne får den pausen de trenger for å restituere seg fysisk og mentalt. Dette synet deler Capello med sine forgjengere, Sven Göran Eriksson og Steve McClaren.

The Premier League er for så vidt enig i at ligaen skal ha pause, men vil bruke pausen til en miniturnering, der asiatiske, afrikanske, australske og nord-amerikanske lag deltar. Dette synes Capello og FA er et heller dårlig forslag. The Premier Leagues forslag kan gjøre at sesongen begynner en uke tidligere enn nå. Det pågår hektisk møtevirksomhet der forslagene og partene diskuterer.

Røde kort straffes hardere
Dommerne instrueres I år I å slå hardere ned på rode kort. Det røde kortet som Javier Mascherano fikk mot Manchester United, er et eksempel på en utvisning der spillerne vil kunne bli straffet enda hardere kommende sesong enn den forrige. Fotballederne vil ha en slags ?captains-only?-regel, der dommerne er enda strengere på at de kun vil konversere med kapteinene. Dette er en regel som allerede finnes i rugby.

Leto får ett-årskontrakt?
Argentinske Sebastian Leto fløy som kjent til Aten i dag for om mulig å få en overgang til fjorårets seriemestere, Olympiacos. Liverpool-vingen skal gjennom en medisinsk sjekk i dag, og vil dersom han består den undertegne en ett-årig låneavtale med klubben, med muligheter til en ett års forlengelse dersom grekerne er fornøyd med argentineren.

Leto er ventet å returnere til Liverpool etter utlånsavtalen. Da forventes det også at Leto får mildere behandling av britiske utlendingsmyndigheter.

Returnerer Barragan?
Flere nettsteder melder at Rafael Benitez kan komme til å kjøpe Antonio Barragan tilbake fra Deportivo La Coruna. Barragan har en klausul i sin kontrakt som ga Rafa lov til å re-signere ham i løpet av sommeren 2008 for 1.6 millioner pund. 21-åringen spilte bare ti kamper for Deportivo siste sesong og kjøpet av Philipp Degen gjør at Rafa muligens venter en sesong eller to med å kjøpe spilleren tilbake.