Fem på rad for Lucas?

Lucas Leiva er i ferd med å bli virkelig husvarm på Anfield. I morgen kan han få sin femte kamp på rad fra start, og han har nå passert 20 kamper for de røde.

Lucas Leiva uttaler til Liverpool Echo i dag at den harde konkurransen om plassene på Liverpools midtbane holder ham på tå hev. Mot Inter på tirsdag holdt som kjent den unge brasilianeren en erfaren spiller som Xabi Alonso ute av laget. Han har nå startet i fire kamper på rad. To av disse var høyt profilerte kamper som bortekampen mot Chelsea og altså tirsdagens storkamp i Champions League mot Inter. Det er tydelig at mannen med de lyse lokkene har klart å overbevise manager Rafael Benitez om at han er verdt en plass i startoppstillingen.

- Jeg må fortsette å jobbe hardt om jeg skal beholde plassen på laget. Det er så mange gode spillere i Liverpool, og spesielt i min posisjon, så dersom jeg slapper av vil jeg snart miste plassen igjen, sier en beskjeden brasilianer til Liverpool Echo.

- Jeg tror manageren stoler på meg og har tro på meg, og selv forsøker jeg å jobbe hardt og lære, legger han til.

- Vi har flere gode midtbanespillere som jeg lærer mye av. Jeg synes Steven Gerrard er en av de beste spillerne i verden, og jeg ser mye på hvordan han spiller og hvilke bevegelser han gjør. Javier Mascherano og Xabi Alonso er andre typer spillere, men de er også veldig gode, og det er en fornøyelse å jobbe sammen med dem.

- Jeg syntes det var morsomt å spille på tirsdag, og vi oppnådde et godt resultat og spilte bra. Vi hadde lagt en vanskelig uke bak oss, hvor vi ble slått ut av FA-cupen av Barnsley, og vi visste at vi måtte gjøre en stor kamp. Noe vi også klarte. Stemningen som supporterne skapte var flott. Publikum var fantastiske, og det er morsomt å spille når stemningen på tribunen er slik.

- Nå må vi konsentrere oss om å avslutte jobben i Milano, men vi vet det blir tøft mot Inter på Giuseppe Meazza. For meg fremstår Champions League som den viktigste turneringen i verden, og det ville ha vært fantastisk å gjøre det bra igjen, ettersom Liverpool har en slik flott historie i denne turneringen.

- Liverpool er en av de fem største klubbene i verden, og det blir alltid forventet at vi gjør det bra i alle turneringer, både ute og hjemme.

I morgen må Lucas og lagkameratene som kjent omstille seg til ligaspill igjen. Brasilianeren er fullt klar over at formen i ligaen ikke har vært som forventet.

- Mine landsmenn, Alfonso Alves og Fabio Rochemback, spiller for Middlesbrough. De er begge gode spillere. Alves har alltid gjort mange mål, mens Rochemback er en kreativ spiller som kan skape trøbbel for noen og enhver. Vi må forsøke å holde øye med dem. Det blir ingen enkel kamp, ettersom Middlesbrough har oppnådd noen meget gode resultater i det siste. Vi må sørge for at vi spiller bra.

- Vi vet vi behøver en plassering blant de fire beste for å bli med i Champions League neste sesong. For øyeblikket ligger vi tre poeng bak Everton, så nå må vi prøve å tette den luken. Vi har selvtillit til å klare det, ikke minst etter at vi slo Inter.