FIFA sa ja til 6+5 regelen

FIFA vedtok med 155 mot 5 stemmer å innføre en regel som begrenser antall utlendinger i en startoppstilling til fem, under sin kongress i Sydney i dag. Steven Gerrard har bursdag.

FIFA har under sin kongress i Sydney i dag bestemt seg for å innføre den omstridte "6+5"-regelen. FIFA-president Sepp Blatter sier at han håper regelen kan være på plass når 2012/13-sesongen starter. Regelen begrenser antall utlendinger til fem i et lags startoppstilling.

Blatter trekker frem Premier League-dominansen i Champions League denne sesongen som et eksempel på hvorfor det er nødvendig å innføre denne regelen, men FIFA kan forvente sterke protester på vedtaket fra EU, som trolig vil gå rettens vei for å hindre at regelen blir innført i europeisk fotball.

Klubber som Chelsea, Manchester United, Arsenal og Liverpool vil bli sterkt rammet dersom FIFA-vedtaket blir en realitet i europeisk fotball. Theo Walcott er den eneste engelskmannen som spiller regelmessig for Arsenal, mens Manchester United har seks engelske landslagsspillere, Chelsea har fem og Liverpool har fire.

- Vedtaket er gjort for å få jevnere turneringer, der det ikke bare er de  samme 3-4 lagene som går til topps hver gang. I Champions League i år hadde man fire lag fra samme nasjon i kvartfinalene, og tre i semifinalene. I finalen var begge lagene engelske, siteres Blatter.

- Dette vedtaket får rødt kort fra oss, uttaler Vladimir Spidla i EU-kommisjonen.

- Regelen er direkte diskriminerende og derfor uforenlig med EU sitt lovverk.

Under FIFA-avstemningen i dag var det 155 delegater som stemte for "6+5" regelen og bare fem som stemte imot.

- Støtten var entydig. Vi kan ikke begynne å innføre systemet før etter 2010-sesongen, og vi vil starte progressivt og kjøre inn regelen i løpet av 4-6 år. Om dette er i strid med loven? Dersom det er et lovverk, kan det forandres, uttaler Blatter.

- Jeg har fått i stand et møte med EU i Brüssel den 5.juni, og får vi klarsignal til å innføre dette der, beviser det at vi er på riktig spor, legger han til.

Gerrard fyller år
Liverpool-kaptein Steven Gerrard fyller 28 år i dag. Vi gratulerer!