Finaleseier i Roma verdt £100M

Dersom Liverpool vinner årets CL, vil klubben kunne cashe inn nesten £100M. De røde har som kjent nådd semifinalen i tre av de siste fire sesongene, og kom seg til finalen i 2005 og 2007.

Klarer Liverpool å repetere bragden fra Istanbul for snart fire år siden og vinne Big Ears i Roma i mai, vil klubben ha tjent £98.69M på årets turnering.

De klubbene som ligger i skåla under dagens trekning av 1/8-finalene i Nyon vil ha tjent i gjennomsnitt £34.39M så langt i årets turnering. Det viser en undersøkelse foretatt av MasterCard. For lagene som har flest fans kan inntektene så langt ligge på over £40M.

Klubbene får betalt av UEFA for å delta i turneringen, de får prispenger i henhold til resultatene de oppnår, og de får også en andel av UEFA sine kommersielle inntekter fra turneringen. I tillegg kommer inntekter fra billettsalg, og inntekter fra kommersielt salg og reklame.

Alle lag som kvalifiserer seg for Champions League får £2.68M for den bragden. I tillegg vanker £2.15M for deltakelse i gruppespillet. Under gruppespillet blir lagene honorert med £530 000 for seier og £268 000 for å spille uavgjort. Lagene som når 1/8-finalene får i tillegg £1.9M. Så et lag som har kommet så langt i turneringen vil ha sikret seg i gjennomsnitt £8.4M bare i prispenger fra UEFA. I tillegg betaler altså UEFA ut en sum til alle lagene i gruppespillet etter hvordan den kommersielle suksessen til turneringen har vært. MasterCard anslår at lagene denne sesongen får £8.4M hver seg. Undersøkelsen til MasterCard viser også at klubbene i gjennomsnitt vil ha tjent £7.64M på billettsalg i gruppespillet, mens kommersielle inntekter i gjennomsnitt kommer på £5.36M. I tillegg vil verdien på spillertroppene til lagene ha økt med i gjennomsnitt £4.47M som en følge av deltakelsen i turneringen.

Klubbene som når kvartfinalen får ytterligere £2.2M i prispenger fra UEFA. Semifinalistene kan cashe inn nye £2.68M. Tapende finalist håver inn £3.57M, mens vinneren kan sette inn nye £6.26M på konto.

Ifølge MasterCards undersøkelse vil da den klubben som hever trofeet i Roma ha raket inn £19.5M bare i prispenger. I tillegg kommer £8.4M fra UEFAs markedspool, £17.84M i billettinntekter, £12.5M i kommersielle inntekter, £13.4M i økt verdi på spillertroppen og opp til £26.8M i andre inntekter som bonuser av sponsoravtaler og lignende som utløses ved å vinne turneringen.