Finansiering i boks

Det er nå bekreftet at Hicks og Gillett har fått sitt lån på £350M. Tom Hicks sier at man støtter Rafael Benitez, og det snakkes om nye spillerkjøp til sommeren.

"Kop Football Limited (KOP) eieren av Liverpool Football Club, er glade for å kunne annonsere at man har gjennomført en refinansiering til £350M."

Slik starter en kunngjøring som er lagt ut på Liverpools egen hjemmeside. Den forteller om at KOP har ordnet en finansieringsordning, ledet av The Royal Bank of Scotland og Wachovia Bank NA, som erstatter det lånet som skulle imøtegås i februar 2008. Den nye finansieringen vil imøtegå klubbens alle de nåværende finansielle krav, og inkludere fasiliteter som vil kunne starte arbeidet med ny stadion i Stanley Park og ha arbeidskapital for klubben og fremtidige spillerkjøp. Av de £350M, er £105M gjeld påført klubben og som vil bli benyttet for å få begynt bygging av ny stadion i Stanley Park, spillerkjøp og arbeidskapital.

De øvrige £245M vil bli holdt opp mot KOP og var brukt til å refinansiere den gjeld på £60M som tilhørte klubben på det tidspunktet da klubben ble kjøpt i fjor, i tillegg til det lånet som var relatert til oppkjøp av aksjekapitalen. Den totale finansiering er dekket gjennom en kombinasjon av eiernes penger, kreditt og personlige garantier på totalt £225M. Dette sørger for at klubben forholder seg på en sunn økonomisk plattform.

Tom Hicks: "Den nye finansieringspakken er et sterkt tegn på den tillit som er til klubbens økonomi og en erkjennelse av de ekstreme mulighetene som vil oppstå ved bygging av klubbens nye og moderne stadion i Stanley Park. Gjennomføringen av refinansieringen er spesielt bemerkelsesverdig i lys av den nåværende utfordrende tilstanden på kredittmarkedet. Nå kan supporterne se fram mot byggestarten av en ny stadion og igjen rette fokus mot hva som skjer ute på banen."

Om Rafa og det sportslige
Tom Hicks: "Siden møtet med Rafa 16.desember, da mye omtalte problemer med kommunikasjon ble diskutert, har Rafa blitt forsikret om at han har fortsatt og entusiastisk støtte som klubbens manager.

Som en understreking av støtten, godkjente KOP nylig en etterspørsel etter å kjøpe Martin Skrtel for £6,5M, og man er i diskusjoner med Rafa og klubben angående ytterligere spillerkjøp til sommeren.?

?Rafa er under kontrakt i to sesonger til etter denne. Jeg står sterkt bak Rafa og har tro på at lagets utsikter under hans fortsatte lederskap."