Finnan usikker på fremtiden

Finnan vet ikke hvor fremtiden hans ligger nå to uker før overgangsvinduet stenger, og ønsker ikke å prate om samtalene med Rafa. Nå ser han frem til å spille på landslaget under Trapattoni.

Steve Finnan kom fra Fulham for £3,5M for fem år siden. Så langt i sommer har det blitt lite spilletid grunnet en brokkoperasjon. Ryktene har også versert om at Finnan skulle inngå som en del av betalingen for Gareth Barry. Den 32-årige høyrebacken, som forventes å gjøre comeback på det irske landslaget mot Norge på onsdag, forteller fra landslagssamlingen at han er usikker på hva som skjer med Liverpool-karrieren hans.
- Uvisshet høres riktig ut, ja, uttaler Finnan.

- Jeg har ingen anelse skal jeg være ælrig overfor deg. Jeg har ikke spilt mange kamper i det siste, så jeg kan ærlig talt ikke uttale meg.

- Det er en stor spillerstall der (i Liverpool), og alle kjemper for en plass. Jeg må bare trene bra og ta sjansen hvis jeg får den.

På spørsmål om han må vurdere et klubbskifte, svarer han følgende.
- Det må du spørre klubben om. Jeg har forsøkt å komme med på laget. Jeg har ikke spilt, men får bare vente og se. Når overgangsvinduet stenger, da vet vi det.

- Jeg får vente og se om jeg kommer inn på laget. Hvis ikke så vil jeg selvsagt spille. Vi må bare ta det fra der.

Finnan avslører at han har snakket med manager Rafael Benítez om fremtiden, men iren har ikke lyst til å utdype overfor pressen.
- Vi har snakket om det, men i øyeblikket tror jeg ikke at jeg vil si så mye mer.

Tidligere i sommer verserte det rykter om at Finnan og Benítez hadde kommet på kant med hverandre. Nå ønsker imidlertid Finnan å prate om landslagsspill. Iren valgte å trekke seg fra landslagetl etter kampen mot Wales i november, hans 50. landskamp. Men etter kun tre kamper på sidelinjen har han bestemt seg for å gå på en ny kvalifisering etter at Giovanni Trappatoni tok over ansvaret for Irland. Nå drømmer han om å få spille i et nytt internasjonalt sluttspill.
- Det er ingen tvil om at jeg ville like å dra til et stort mesterskap. Jeg har ikke vært der på noe når, og det tiltaler alle.

- Skuffelsen over de siste mesterskapene ligger i bakhodet, og man vil like å reise til et nytt VM. Jeg var heldig som fikk være med i 2002, og det lokket meg tilbake.

Finnan ombestemte seg fort etter samtaler med Giovanni Trapattoni.
- Da jeg snakket med manageren mot slutten av forrige sesong, ombestemte jeg meg. Jeg hadde sommeren til å tenke på det fordi det var ingen enkel avgjørelse. Det var ikke lett å slutte.

- Men da jeg møtte manageren, likte jeg hva jeg hørte. Så tok jeg avgjørelsen.

- Han har mye erfaring, og bare måten han pratet om diverse saker, så antar jeg at han overtalte meg til å komme tilbake.

- Man må respektere noen som har gjort det bra som manager. Hans erfaring kan hjelpe mange av spillerne. Uansett hvilken alder man er i, så kan man lære fra en som han.