Finnan vil kjempe for plassen

Steve Finnan er klar til å fortsette kampen om å få spille på Liverpool. Sami Hyypiä mener at man bør bli bedre på defensive dødballer.

Finnan klar for utfordring
Steve Finnan har blitt nevnt blant de som kanskje forsvinner fra Anfield denne sommeren, etter at 32-åringen har fått ytterligere konkurranse på høyrebacken av nyinnkjøpte Philipp Degen. Til LFC Magazine gir imidlertid iren uttrykk for at han er klar til å ta opp den skjerpede konkurransen på Anfield.

- Selv om du har vunnet ligaen, må du forsterke troppen med nye spillere. Jeg er sikker på at United vil gjøre nettopp det og vi må gjøre det samme. I en klubb som dette vil det alltid være konkurranse om plassene, sier Finnan filosofisk.

- Du kan se på vår tropp nå og du ser at vi har to toppspillere til nesten hver posisjon. Hvis manageren ønsker å hente inn flere, har jeg ikke noe problem med det.

- Fernando Torres er et gyllent eksempel. Han har kommet inn og utgjort en forskjell i store kamper ved å score og legge opp til avgjørende mål.

- Hvis vi kan få inn en eller to spillere med slik dyktighet vil vi utvilsomt være mye nærmere de lagene som kom foran oss.


- Må ha rett innstilling
Sami Hyypiä innrømmer at Liverpool nok kan bli bedre til å forsvare seg mot frispark og cornere, men den store finnen mener samtidig at det bare blir vondt verre om man fokuserer for mye på feil. Det viktige er at man har den rette innstillingen i forhold til det man skal jobbe med.

- Det er trolig noe vi kan bli bedre på, sier Sami når LFC Magazine spør ham om mål sluppet inn på faste situasjoner.

- Vi har sannsynligvis ikke håndtert noen cornere og frispark inn i straffefeltet like bra som vi burde ha gjort sist sesong.

- Jeg har imidlertid alltid hatt den oppfatningen av at dersom du snakker for mye eller bekymrer deg hele tiden over problemer, da vil det bare påvirke din selvtillit. Det kan gjøre at noen spillere bare blir mer nervøse i slike situasjoner.

- Hvis du sier "yeah, vi har gjort noen feil", og la det bli med det samtidig som man analyser hva som er blitt gjort galt, vil man ikke føle behovet av å hele tiden snakke om det og selvtilliten vil snart komme tilbake.

- Hvis du har den rette innstillingen, vil ting som regel rette seg selv.