Fire røde etter taklinger mot Alonso

Fire motspillere har blitt sendt i dusjen etter stygge taklinger mot Xabi Alonso denne sesongen. Tre av de røde kortene har kommet i de tre siste ligakampene.

Xabi Alonso fryder seg over at Liverpool ligger så godt plassert i Premier League etter at åtte kamper er spilt. De røde har som kjent kun Chelsea foran seg på tabellen, på grunn av rubelklubbens bedre målforskjell. Men spanjolen innser at det krever hard jobbing om man skal klare å bygge videre på den gode starten.

- Vi kontrollerer ikke kamper fra start av for øyeblikket, noe som gjør at vi må kjempe hardere enn det som burde være nødvendig, sier midtbanespilleren med henblikk på helgens kamp mot Wigan.

- Selvsagt er det viktigst å ta de tre poengene, men det er fortsatt områder vi må forbedre oss på dersom vi ikke skal støte på problemer senere i sesongen, uttaler han til Liverpoolfc.tv.

- Vi kan ikke hvile på laurbærene. Vi må være kritiske til egen innsats og forbedre oss. Vi må begynne å ta ledelsen i kampene, ettersom det slett ikke er sikkert at lykken alltid vil stå oss bi når vi må ta igjen motstanderens forsprang.

- Det er flott å ligge i toppen av tabellen, og ikke være noen poeng bak. Vi har hatt en god start på sesongen, men nå må vi fortsette som vi stevner og ikke se for mye på tabellen. Vi ønsker bare å fortsette med å vinne kamper og plukke poeng.

- Vi var bekymret ved pause mot Wigan, ettersom gjestene skapte mange problemer for oss. Vi måtte rette på det. Vi spilte mye bedre i andre omgang, holdt ballen mer i laget og skapte flere sjanser.

- Da Albert utlignet visste vi at vi hadde tid nok til å vinne kampen. Vi måtte bare være tålmodige og ta sjansen når den bød seg.

Wigans Antonio Valencia ble den fjerde spilleren denne sesongen til å bli utvist for en takling mot nettopp Alonso. Tidligere har både Nemanja Vidic, Pablo Zabaleta og Tim Cahill sett rødt etter å ha meid ned spanjolen.

- Utvisningen på lørdag var soleklar. Han traff ikke midt på leggen min, men det var nærme nok og kunne ha gått langt verre. Det er litt merkelig at det samme har skjedd i tre ligakamper på rad mot meg nå. Det er i alle fall ikke noe jeg prøver å iscenesette. I fotball skjer slikt som dette av og til.

- De fleste utvisningene har vært greie. Dommerne holder seg strengere til regelverket nå, og vi må ønske slike tiltak velkommen.