Flora om fortiden

Flora spilte innendørsfotball i barneårene, spilte for Santos, ble toppscorer for Botafogo U17, trente med Juventus og Gremio. Han var nær ved skrive under for Cruzeiro da Liverpool snappet ham.

Vitor Flora og Diego CavalieriVitor Flora forteller om sine første år og hva han har gjort før han signerte for Liverpool.
- Jeg startet med fem, seks år i en skole i indre del av São Paulo, i byen Ipuã. Det er i nærheten av São Joaquim da Barra, hvor jeg ble født, og der min familie bor i dag.

- Etter syv år flyttet vi til São Joaquim da Barra. Der begynte jeg å spille innendørsfotball. Senere gikk jeg over til å spille fotball utendørs. I 12-årsalderen reiste jeg på skole i São Paulo, i Ribeirão Preto. Jeg dro to ganger i uken for å trene, og spilte kamper i helgene. Jeg var med i noen mesterskap der.

- Jeg ble iaktatt av São Paulo, og i 2004 fortsatte jeg i Santos. Der var jeg i tre måneder. Jeg trivdes ikke med den lange avstanden til min familie. Jeg var en gutt som aldri hadde vært så langt borte fra forelderene mine. Det var så vanskelig å bo så langt borte i en stor by som Santos.

- Jeg bestemte meg for å reise hjem. Jeg gikk på skole og spilte fotball for São Joaquim, mest for å slappe av. Det var da muligheten dukket opp for å delta i et mesterskap, arrangert av kretsen i Ribeirão Preto, med et lag fra byen min. Vi kjempet om tittelen, og vi ble mestere.

- Så fikk jeg invitasjon fra Botafogo. Dit dro jeg sent i 2004, og ble værende til oktober i fjor. Jeg spilte spiss i Paulista-mesterskapet, og med ti mål på tolv kamper ble jeg lagets toppscorer.

- Vi trodde at vi skulle spille Copa São Paulo for juniorer. Alle sa at det var 99% sikkert at vi skulle spille. Oktober kom, og de sa at de ikke ville forlenge. Min kontrakt var utgått, og jeg bestemte meg for å se meg om etter noe annet.

Vitor Flora var svært skuffet over ikke å få spille cupen.
- Uten tvil. Turneringen fungerer som et utstillingsvindu. Der ble store spillere som Cicinho, Doni, Diego, målvakten, og også Rai oppdaget. Men jeg er takknemlig overfor Botafogo. Jeg fikk spille der i tre år. De formet meg.

- Etter at jeg forlot Botafogo, reiste jeg til Gremio. Jeg trente med dem i to måneder, mellom november og desember 2007. Jeg fikk tilbud om en kontrakt, men betingelsene var ikke bra.

- Fra januar til februar i år var jeg 45 dager i Juventus. Jeg ventet på mitt statsborgerskap. De hadde akkurat begynt å levere inn papirene, så jeg valgte å returnere. Jeg dro til Cruzeiro. Der var jeg klar til å skrive kontrakt da tilbudet fra Liverpool dukket opp. Cruzeiro er et godt lag, blant de beste i Brasil, men jeg tenkte på min karriere, min familie og min fremtid.

Så signerte altså 18-åringen en toårskontrakt med Liverpool. Og partene har inngått en avtale om opsjon på ytterligere to sesonger.