Fokus på Champions League

Rafael Benitez er glad for at han nå kan rette fokus mot Champions League, vel vitende om at hans lag ligger godt plassert i den hjemlige serien. Men ny kontrakt har ikke manageren fått tilbud om ennå.

Da Liverpool slo Manchester United 2-1 i går, var det samtidig de rødes tiende hjemmeseier på rad i ligasammenheng. Men Rafael Benitez insisterer på at hans lag fortsatt kan bedre enn det de fikk vist mot Alex Fergusons menn.

Seieren over United var Benitez sin første ligaseier over erkerivalen på ni forsøk.

- Dette er min første seier over Manchester United i ligaen, og det var viktig for laget og supporterne med tanke på tro og selvtillit for fremtiden. Men det er alt for tidlig å begynne å snakke om noen tittelkamp. Men vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt, konkluderer Rafa.

- Ønsker vi å konsolidere vår posisjon i toppen må vi fortsette å forbedre oss. Vi har behøvd å komme i bedre form. Hittil har vi vunnet uten å spille bra, så vi må spille bedre i fremtiden.

Seieren i går kom uten Fernando Torres, og Steven Gerrard spilte kun en halv omgang.

- Vi stilte uten et par nøkkelspillere. Gerrard satt på benken mesteparten av kampen, og Torres sendte jeg ikke innpå. Vi fikk bevist at vi har en god tropp og spillere som kan komme inn og gjøre en god jobb. Vi trenger alle våre spillere utover i sesongen.

- Nå kan vi reise til Marseille med det rette fokus. Dette var vår beste kamp for sesongen, og nå kan vi gå til kampen i Champions League stinne av selvtillit.

- Vi er fortsatt ubeseiret, og det uten å spille opp mot vårt beste. Vi har markert våre intensjoner i ligaen, og denne seieren vil legges merke til i Europa.

- Nå får vi se om vi kan bruke Torres og Gerrard i Marseille. De får noen treningsøkter før kampen i Frankrike, og begge blir stadig bedre etter skadene.

Rafa venter fortsatt på ny kontrakt
Sunday Mirror gjør et poeng av at Liverpools amerikanske eiere fortsatt ikke har gitt manager Rafael Benitez tilbud om en ny kontrakt. En slik avtale skal ha blitt lovet spanjolen i sommer. Søndagsavisen hevder at Hicks og Gillett skal være uenige om Benitez skal gis en ny kontrakt. Benitez ønsket å skrive under en ny avtale i sommer, etter at Hicks offentlig uttalte at han ønsket å gi manageren en forlenget avtale. Men det virker som Gillett har satt seg på bakbeina. Den nåværende kontrakten går ut sommeren 2010.

- Jeg kan ikke snakke så mye om meg selv og min egen situasjon. Jeg prioriterer å snakke om laget. Jeg synes vi har forbedret troppen hvert år under min ledelse, og dersom vi klarer å fortsette med det vil jeg være fornøyd. Om det er noe som gjør at jeg ønsker å dra hjem? Mitt hjem er på Wirral, uttalte manageren når han ble konfrontert med dette.