Forlenget frist for Mascherano

FA har gitt Javier Mascherano ytterligere 24 timer før han må svare på tiltalen om upassende oppførsel. Arbeloa henrykt over debut. Cahill ferdig for sesongen. Nye Liverpool-bøker.

Det engelske fotballforbundet har i dag innvilget Javier Mascherano forlenget frist til å svare på anklagen om upassende oppførsel i søndagens kamp på Old Trafford. Fristen gikk egentlig ut klokken 19.00 i kveld, men denne har nå blitt forlenget ett døgn til samme tid fredag kveld.

Årsaken til dette er selvsagt at midtbanespilleren har vært på landslagsoppdrag i Egypt med det argentinske landslaget.

Når det gjelder selve høringen i saken, så har forbundet flyttet den frem fra fredag 4.april til torsdag 3.april.

Liverpool-manager Rafael Benitez innrømmer at Mascherano gjorde en feil ved å nekte å forlate banen, men mener at selve utvisningen var streng.

Mascherano har nå valget mellom å akseptere anklagen fra forbundet eller å bestride den. Han har også mulighet til å forlange en personlig høring. 23-åringen må uansett sone suspensjon under søndagens Merseyside-derby. Dersom anklagene om upassende oppførsel blir opprettholdt vil han også sannsynligvis måtte stå over ligakampene borte mot Arsenal og hjemme mot Blackburn.

Arbeloa henrykt over landslagsdebut
Alvaro Arbeloa debuterte som kjent for Spanias A-landslag i går, og legger ikke skjul på at det var noe han satte pris på. Høyrebacken fikk et kvarter på tampen av privatlandskampen mot Italia som innbytter for Sergio Ramos.

- Jeg vil huske denne dagen for resten av livet. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, og å slå verdensmestrene Italia gjorde dagen perfekt, uttaler spanjolen til Press Association.

Arbeloa var også tatt ut i troppen til privatlandskampen mot Frankrike i februar, men måtte da melde forfall på grunn av skade. Derfor var han ekstra lettet over å ha fått debuten nå.

- Jeg er ekstremt glad, for jeg følte meg slett ikke sikker på at jeg ville få slippe til. Det var ett bytte igjen for oss, og jeg ble virkelig lykkelig når treneren sa at jeg skulle gjøre meg klar. På toppen av det hele spilte vi en god kamp, som vi dominerte og fortjente å vinne.

- Trener Aragones gratulerte meg med innsatsen, og jeg håper nå å komme med i EM-troppen. Men treneren har siste ord i den saken. Det ville ha vært fantastisk å spille i EM. Jeg får bare vente og se hva som skjer, avslutter 25-åringen.

Cahill ferdig for sesongen
Everton har fått en dårlig skademelding bare dager før Merseyside-derbyet. Lokalpressen i Liverpool melder nå nemlig at midtbanespilleren Tim Cahill er ute for resten av sesongen, etter skaden han pådro seg i Evertons ligakamp mot West Ham på lørdag. Australieren har slått opp igjen en metatarsalskade som har holdt ham på sidelinja to ganger tidligere de siste 12 månedene.

Cahill er med sine 10 mål på 28 kamper nest øverst på toppscorerlista til de blå denne sesongen.

Nye Liverpool-bøker
Liverpool-legenden Tommy Smith er ute på markedet med sin nye biografi, kalt "Tommy Smith: Anfield Iron". Publikum kan få signert boken av forfatteren hos Waterstones i Bold Street i Liverpool mellom klokken 12.00 og 14.00 engelsk tid kommende lørdag. Det blir også en lignende seanse hos Waterstones i Grange Precinct på Birkenhead onsdag 2.april. Boken koster £18.99.

Trinity Mirror Sport Media er også ute med et par nye bøker som skulle interessere Liverpool-fans. De har nemlig fått Everton-legenden Peter Reid og Liverpool-legenden John Aldridge til å velge hvert sitt lag bestående av lokale spillere som har spilt for de to Merseyside-klubbene. Dette har resultert i to nye bokverk. Konseptet er at Reids Everton FC Scouse XI møter Aldridges Liverpool FC Scouse XI til et fantasiderby på Wembley. Duoen har plukket ut sine lag, og har også møttes til en hard debatt rundt hvordan en kamp mellom lagene ville ha artet seg. Begge bøkene er nå ute i salg, og koster £3.99. I tillegg til et fantasiderby inneholder bøkene intervjuer med en rekke personer som kjenner lokalfotballen på Merseyside like godt som sin egen bukselomme. Bøkene kan blant annet bestilles på www.merseyshop.com.