Forlenget transfervindu

Det vil være mulig å kjøpe og selge spillere fra 1.januar til sent på ettermiddagen 2.februar i Premier League. ”Snill” dommer skal dømme på Anfield i morgen.

Ikke kjøpspress ved midnatt
Det har blitt en liten tradisjon at fans, og ikke minst klubber og spillere, blir holdt i ånde til klokken passerer 24.00 og transfervinduet i Premier League stenges på den aktuelle avslutningsdagen. Mange vil for eksempel huske dramaet 1.september da Berbatov gikk til Manchester United og Robinho ble ny spiller hos Manchester City.

På Anfield kom Albert Riera med noen timers margin før deadline, Steve Finnan reiste til Spania, mens Andriy Voronin undertegnet for minst et år til i Bundesliga. I tillegg kom tenåringen Vitor Flora fra Brasil i en bisetning, og som for øvrig fortsatt vil være ukjent for de fleste som følger de røde.

Faktisk er det slik at kø ved faksmaskinen etc. gjør at flere overganger bokstavelig talt ikke ser dagens lys før det lysner av dag. Det vil imidlertid bli noe annerledes i det kommende vinduet som starter 1.januar og nå skal avsluttet mandag 2.februar kl 17.00 engelsk tid. Alle overganger bør derfor kunne dokumenteres før man legger seg den mandagskvelden. Liverpool spiller for øvrig storkamp på Anfield, mot Chelsea, søndag 1.februar.

Lite kort fra Alan Wiley
Dommer i kampen Liverpool v Hull er rutinerte og mye benyttede Alan Wiley. På 11 kamper denne sesongen i Premier League har Wiley gitt 27 gule og et rødt kort. Et snitt på 2,55 gule kort pr. kamp er tredje minst blant de 18 dommerne som har vært i aksjon så langt i 2008/09. Tre av kortene har for øvrig tilfalt spillere fra Liverpool. Arbeloa og El Zhar ble notert i åpningskampen mot Sunderland, mens Andrea Dossena fikk se det gule kortet i 3-2 seieren hjemme på Anfield.