Formspiller på benken

Jermaine Pennant har dokumentert svært god form i de to siste ligakampene. Høyrevingen må nok likevel belage seg på en plass på innbytterbenken i onsdagens semifinale på Stamford Bridge.

En Liverpool-spiller som har vist seg fra sin aller beste side i de to siste ligakampene er Jermaine Pennant. Meget oppløftende spill har ført til at engelskmannen nå er høyaktuell for et innhopp i onsdagens semifinale i Champions League mot Chelsea. Men starte kampen på Kuyts bekostning, det får nok ikke Pennant.

Selv føler høyrevingen at han har funnet toppformen helt på riktig tidspunkt av sesongen.

- Det er nok for mye å forlange at manageren skal ta meg ut i startelleveren mot Chelsea på onsdag. Laget har som kjent gjort det bra i Champions League uten meg. Vi får bare vente å se. Men får jeg en plass på benken, vil jeg likevel nyte kampen, sier Pennant til Liverpool Daily Post.

- Manageren har foretrukket Kuyt og Babel på vingene bak Torres, og med Stevie G i midten, den siste tiden. Men jeg kan også spille godt på vingen, legger han til.

Pennant var også i god form på tampen av fjorårssesongen, og var ett av få lyspunkter da de røde tapte Champions League-finalen mot AC Milan i Aten. Denne sesongen har imidlertid skader og ustabil form ført til at Benitez har foretrukket Ryan Babel, Yossi Benayoun og Dirk Kuyt når han har bekledd vingene. Det har begrenset Pennants muligheter til 24 kamper denne sesongen.

- Da sesongen startet spilte jeg bra, og fikk stadig tillit. Men så pådro jeg meg skader som holdt meg utenfor i fire måneder. Først fikk jeg et tretthetsbrudd i leggen, og deretter dobbeltsidig brokk. Da er det vanskelig å komme rett inn på laget igjen, når noen har spilt bra i min posisjon i den perioden, sier 25-åringen.

- Det har vært frustrerende, men det hele kan forklares med skader. Jeg måtte bare komme i kampform igjen. Du merker det når du har vært på sidelinja i fire måneder, og da vil det automatisk ta en stund før du er tilbake i din beste form. Men i de 2-3 siste kampene har jeg gjort det bra, og nå ser jeg frem til neste sesong, legger han til.

- Jeg er ikke nervøs foran disse storkampene, som den mot Chelsea på onsdag. Jeg ser frem til dem. Uansett hvilket lag vi stiller med vil det bli en flott kamp, og jeg ønsker manageren lykke til. Alt vi må gjøre er å score ett mål og holde buret rent. Klarer vi det, vil vi være i finalen. Det blir tøft, men vi tror alle at vi kan klare det.

Om sin innsats i lørdagens kamp mot Birmingham har Pennant følgende å si:

- Jeg tror hele laget giret opp et hakk da vi kom under med 2-0. Ikke bare meg. Vi trengte ett poeng får ta da fjerdeplassen og garantere Champions League-fotball neste sesong. Det har vi nå klart, sier høyrevingen som var sentral i oppbygningen av begge angrepene Liverpool gjorde mål på.

- Birmingham bør få kreditt for sin innsats. De kjemper mot nedrykk, og holdt koken gjennom hele kampen. Det var nok en del som ikke trodde vi ville klare å komme tilbake da vi lå under 2-0, men vi holdt det gående til siste fløytesignal. Hadde kampen vart litt lenger, tror jeg vi ville ha gjort et tredje mål.