Fornøyd Gary Ablett

Reservelagstreneren trives med å være på toppen av tabellen med sitt unge lag. Kneskaden til Jay Spearing ikke forventet å være alvorlig.

Liverpools reservelag har så langt denne sesongen sju seire, tre uavgjort og et tap Tapet kom tidlig mot Sunderland, mens de seks siste kampene har endt med seire. Da nettopp Sunderland i går ble beseiret med 1-0 borte, økte man ledelsen på tabellen. Da dette i tillegg er et meget ungt lag er det ikke rart at trener Gary Ablett kunne glise fornøyd etterpå.

- På reservelaget dreier deg seg om å produsere spillere for førstelaget, men det er likevel hyggelig å toppe ligaen, forklarer Ablett til klubbens hjemmeside.

- Etter at vi hadde spilt noen kamper denne sesongen samlet jeg guttene og sa "hør her, vi gjør det virkelig bra nå", og vi ble enige om at jobbe for hverandre å se hvordan vi lå an til jul.

- Vi er fortsatt på toppen av tabellen og de utenlandske guttene har etablert seg virkelig bra. De lokale spillerne har vist en herlig innstilling og de er blitt veldig sammensveiset med de som kommer utenfra. Det kunne en også se mot Sunderland.

- Jeg synes vi viste glimrende disiplin og totalt sett synes jeg vår seier var fortjent.

- Vi kunne ha punktert kampen i andre omgang og det var skuffende at målet til Ronald Huth ble annullert. Etter min mening var det en fin scoring, på et frispark som vi hadde trent på hele uka. Guttene arbeidet knallhardt og viste viljestyrke mot et langt mer erfarent lag. Jeg er virkelig fornøyd, ettersom dette er en vanskelig plass å komme til.

- Krisztian tok godt vare på den sjansen han fikk, selv om jeg ville ha vært skuffet hvis jeg var fra Sunderland siden jeg synes han ga forsvareren en liten dytt før han løp igjennom og scoret. Avslutningen var det uansett ikke noe å si på. Han kom igjennom en gang til før pause, og ble lagt ned. Det var i realiteten et rødt kort, men deres forsvarer fikk gult slik at du kan si at avgjørelsene gikk hver sin vei.

- Jeg synes Daniel Ayala stod fram i sin debut ved siden av store Ronald Huth, som igjen var utmerket. Ronald er som en gutt i en manns kropp, og det er lett å glemme at han bare er 18 år. Han er en av dem som har utviklet seg siden han kom hit.

- Det var også godt å kunne gi Gerardo Bruna noen minutter igjen. Det ble vanskelig for ham mot to erfarne midtstoppere, men han gir alltid det han kan og dette vil komme ham til gode foran neste sesong.

- Jeg synes også Ryan Flynn gjorde det bra da han ble flyttet inn sentralt på midtbanen. Han er en spiller man ikke alltid legger merke til, men han gjør sin jobb og jeg er meget fornøyd med ham. Ryan Crowther gjorde det også bra da han kom inn som reserve og var uheldig som ikke scoret mot slutten.

Jay Spearing måtte forlate banen midtveis i 1.omgang, men Ablett gir inntrykk av at det ikke er så alvorlig med den energiske scouseren.

- Jay er en helhjertet spiller som fikk seg en smell i kneet slik at vi tok ham av banen for sikkerhets skyld. Jeg skjønner at Jay gjerne ville fortsette, men vi følte at vi har viktige kamper fremover og behøver å ha ham tilgjengelig.