Første kamp i FA Youth Cup

Liverpool U18 møter Leeds U18 borte i 3. runde av FA Youth Cup. Hugh McAuley ser frem til kveldens kamp. Nathan Eccleston ute frem til nyttår med en tåskade. Lydoverføring på liverpoolfc.tv. Dyr øl.

Liverpool U18 spiller i kveld sin første kamp i årets utgave av FA Youth Cup. Hugh McAuleys mannskap møter Leeds på Elland Road klokken 20.00. De røde har gått helt til topp tre ganger, senest i 2006 og 2007. Leeds er trolig på jakt etter en skalp, akkurat som da Histon beseiret Leeds' førstelag, ledet av Gary McAllister, i FA-cupen på søndag.
- Det er allerede store klubber utslått av turneringen, uttaler Hugh McAuley til Liverpool Daily Post. Trolig sikter juniortreneren til at Manchester United tapte 2-3 hjemme for Chelsea i forrige uke.

- Juniorcupen er et engangstilfelle. Hva som helst kan skje. Du må prestere, men det er en fremragende turnring for å holde momentumet i sesongen oppe.

- Det gir også spillere en sjanse til å spille på store stadionanlegg. Vi skal da spille på Elland Road, noe som er flott. Hvis vi er heldige nok, kan vi få en kamp på Anfield. Det er det jeg ønsker at våre gutter skal gjøre.

- Det vil bli en tøff kamp fordi Leeds tradisjonelt sett har gode og konkurransedyktige lag, og første hinder er vanskeligst.

- Du må opptre korrekt og spille bra med en vinnermentaliet og karakterstyrke for å gå videre.

- Vi har spillere som kan skape og score mål. Resultatene denne sesongen har vist det. Det vil handle om det, men også om å prestere som lag, forsvare oss som et lag og være resolutte når vi må være det.

- Vi må gjøre jobben ansvarsfullt, spesielt på dødballer etter å ha sett Leeds beseire Oadby Town i forrige runde. De er sterke der.

- Vi hadde in-service-trening på akademiet denne helgen. Så uten kamp har vi trent og hatt mye tid til å forberede oss til Leeds-kampen. Vi hadde en kamp på fredag mot Gary Abletts spillere, og kom inn på lørdag og jobbet litt. Det har gått bra. Vi er i god form. Vi ser frem til det.

Flere spillere kommer til å debutere i FA Youth Cup i kveldens kamp. McAuley håper at de vil gjøre det bra ettersom cupen er en del av spillernes utdanning. Liverpool møtte Leeds også i 2001. Da røk de røde ut. Ingen av spillerne fra den kvelden eller fra senere årganger har klart å slå gjennom på Anfield. McAuley mener likevel at FA Youth Cup kan være et springbrett for å avasnere i gradene i klubben. McAuley hjalp blant annet Michael Owen, Jamie Carragher og David Thompson til triumf i 1996.
- Det er et fremragende redskap for unge spillere til å utvikle og vise hva de er kapable til å gjøre mot de beste spillerne i landet.

- Det kan gjøre dem i god stand for opprykk til andrelaget til å begynne med, så Melwood og deretter førtelaget. Forhåpentligivs kan noen av disse klare det i lengden.

Rundt halvparten av spillerne var involvert i FA Youth cup forrige sesong. Steven Irwin spilte også i finalen da Liverpol vant på Old Trafford i 2007. Han er den mest erfarne, og var lagets kaptein inntil de tapte mot Sunderland i femte runde.

Liverpool Daily Post mener at reservelagsspillerne Dean Bouzanis og Daniel Ayala er aktuelle mot Leeds. Nathan Eccleston er ute med en tåskade, og vil trolig være satt på sidelinjen frem til nyttår.

Liverpool Daily Post mener at Liverpools tropp ser slik ut: Bouzanis, Metcalf, Wisdom, Kennedy, Ayala, Cooper, Buchtmann, Irwin, Amoo, Ince, Pepper, Roberts, Chamberlain, Kacaniklic, Dalla Valle, Pourie, Ellison, Duyan.

Liverpoolfc.tv tilbyr lydoverføring fra kampen til alle med e-season ticket.

Juniomestere 2007


Dyr øl
Politikere mener at Everton og Liverpool tar seg for godt betalt for en halvliter øl. Everton tar £3,30 for en pint, mens på Anfield må supporterne ut med £3. Det er dyrere enn de £2,76 det koster i en pub. I løpet av en sesong betaler fansen langt mer enn de burde både hos Everton og Liverpool hevdes det. Men dette er likevel langt billigere enn hos Chelsea. Der koster en pint £4. Arsenal, Manchester City, West Ham og Fulham krever £3,50. Wigan er billigst, kun £2,70.