Fortsatt amerikansk design

Nye stadionplaner kan bli presentert i dag, og det er fortsatt arkitekter fra Texas som står for tegningene. Hicks og Gillett ventet å prøve start på sjarmoffensiv.

Liverpool Daily Post skriver i dag at det er det amerikanske arkitektfirmaet HKS som har vunnet fram i de reviderte planene om en ny arena i Stanley Park.

Firmaet i Texas, og som er nær samarbeidspartner med Tom Hicks, tegnet arenaen på 60.000 som fikk byggetillatelse til å settes opp i Stanley Park, og som man ønsket å utvide til en stadion med plass til 76.000 mennesker. Senere beregnede kostnader langt høyere enn budsjettet har imidlertid gjort at Hicks og Gillett har måttet gå for en mer moderat løsning.

AFL, som holder til i Manchester, tegnet arenaen som ble godkjent først til bygging i Stanley Park, og som var en langt mindre luksuriøs og kostbar versjon enn den futuristiske Nye Anfield som kom på banen i og med nytt og amerikansk eierskap. Både HKS og AFL ble invitert til å komme med en billigere løsning av dette siste stadionprosjektet, og det synes altså som om amerikanerne har vunnet frem i så måte.

- HKS har blitt valgt som arkitekter. Stadion vil ha den samme størrelsen, sier en kilde som har vært med på forhandlingene til Daily Post.

- Detaljene er rimelig like, men de har funnet en mer kostbesparende måte å gjøre det på.

Daglig leder Rick Parry har tidligere sagt at man nå satser på en løsning hvor stadion vil kunne ha kapasitet til 70.000. Hva dette vil føre med seg av fornyet byggetillatelse og utsatt start på arbeidet med å få arenaen ferdig, kan det bli gitt svar på når det vil bli en presentasjon av planene enten i dag eller på mandag.

Pressen i England forteller i dag at Hicks og Gillett nå har fått på plass refinansieringen, hvor bl.a. £60M er satt av til å komme i gang med byggingen av en ny storstue i Stanley Park.

Det antydes også at man vil forsøke å sikre seg en permanent avtale med Javier Mascherano. Det som i hvert fall er sikkert er at Liverpools amerikanske eiere må sette inn en sjarmoffensiv uten sidestykke hvis man skal greie å snu stemningen blant røde supportere, hvor meningsmålinger viser at over 90% ønsker Hicks og Gillett ut av klubben.