Fortsatt usikkerhet om Chester-kamp

Ennå ingen avgjørelse om kamptidspunkt for preseason-kampen mot Chester på Deva Stadium. Politiet ønsker ny dato eller ny bane. Chester foreslår tidlig avspark. Kanskje kampen blir avlyst.

I forrige uke kom det melding om at Liverpool skulle spille preseason-kamp mot Chester på Deva Stadium lørdag 12. juli kl. 15.00 lokal tid, men kun få timer etter offentliggjøringen var det tvil om kampen kunne spilles på grunn av hesteveddeløp i Chester. Fremdeles har det ikke kommet noen avgjørelse, melder Chester Chronicle i kveld.

Kampen kan komme til å bli avlyst grunnet sikkerhetsmessige årsaker. Politiet skal ikke ha ressurser nok til å både håndtere fotballkamp og årets største hesteveddeløpsstevne samtidig.
- Situasjonen er den at politiet er sårbare, og de føler at byen vil være fullpakket dersom vi både arrangerer en fotballkamp og hesteveddeløpsstevne, uttaler Bob Gray i Chester City FC.

- Alt jeg kan gjøre er å kontakte politiet og si: "Hvis vi har avspark klokken 12 og tar inn 3500 tilskuere, vil dere se på situasjonen og gi oss et svar direkte?" Det er neste steg.

Gray forsvarer at de offentliggjorde kampen før de hadde informert politiet.
- Alt vi ønsket å gjøre er å arrangere bra preseason-kamper her i klubben. Folk spør: "Visste dere ikke om hesteveddeløpsstevnet? "Vel, man tenker ikke på et slikt tilfelle for treningskamper. Jeg kan ikke se at det vil bli noen problemer mellom supportere til Chester og Liverpool.

- Politiets innflytelse og deres avgjørelse vil overgå det vi måtte bestemme. Det var eneste tilgjengelige dato for Liverpool, og vi var ikke i en slik posisjon at vi kunne si nei.

En talsmann for Cheshire Police hadde følgende å meddele:
- På nåværende tidspunkt er ingen avgjørelse blitt tatt om Chester-Liverpool kan gå av stabelen. Uheldigvis vil kampen 12. juli sammenfalle med årets største stevne på Chester galoppbane.

- Vi må vurdere sikkerheten til alle involverte - tilskuerne på galoppbanen og fotballbanen, samt folk i byens sentrum.

- Slikt sett har vi spurt Chester City om ikke å spille kampen 12. juli.

- Cheshire Police og Trading Standards holder kontakten med både Chester City og Liverpool, i håp om å finne et kompromiss som vil tjene alle parter.

- Vi forstår klubbens og supporternes ønske for å få kampen spilt. Vi kommer til å gjøre hva vi kan for å forsikre oss om at så er tilfelle, enten det blir en annen dato eller på en annen bane.