Forventer tøff kamp mot City

U18 møter Man City i morgen. John Owens tror de røde står overfor en meget vanskelig oppgave mot ligalederne. Endringer i akademisystemet vurderes.

John Owens omtaler den siste ukens aktiviteter på The Academy i Kirkby i sin ukentlige spalte på Liverpoolfc.tv. Akademi-manageren er glad for U18-lagets 5-0-seier mot Bolton forrige helg. Nå ser han frem til å møte ligalederne Manchester City. Owens har vært på et møte i Leeds, der det ble diskutert mulige endringer i akademi-systemet.

- Jeg så på U18-kampen mot Bolton på lørdag, og jeg synes det var en svært fortjent seier, uttaler John Owens til Liverpoolfc.tv.
  
- Det er alltid hyggelig å vinne 5-0, og jeg vet Hughie McAuley var spesielt glad for ikke å slippe inn mål. Alle spillerne jobbet hardt, og det var godt å se at selv med en femmålsledelse var det et ønske om å holde buret rent.
  
- Det ga en god følelse på The Academy, hvor vi fortsatte med søndagskamper mot Huddersfield i de yngre årsklassene.
  
- Som alltid hadde vi tre kamper hjemme og tre borte, og det var gode rapporter rundt omkring. Vi har ikke en tendens til å snakke om resultater. Det handler mer om prestasjonene. Det var mye positivt å ta med oss fra den dagen.
  
- Jeg har sagt tidligere at det er en stor mulighet for supporterne å komme og se grasrotfotball på søndag morgen. Jeg vil oppfordre dem til å komme.
  
- På tirsdag var jeg i Leeds. Der deltok jeg på et møte som samlet akademi-managere fra hele landet.
  
- Systemet har vært på plass i 10 år nå, og det skal fikses på. Vi møttes og kom med våre tanker om hva som trengs å forandre og om hva som fungerer bra.
  
- Fotballen utvikler seg raskt på førstelagsnivå. Det er det samme på akademinivå der spillere kommer og går like raskt.
  
- Det var et nytig møte. På slutten av det sendte vi inn noen anbefalinger som har blitt sendt tilbake til komiteen som ledes av Howard Wilkinson.
  
- Det er en langsiktig vurdering, men jeg ser frem til å se hva som skjer i løpet av neste år eller så, som følge av det.
  
- Tilbake til fotballen. Vi har en stor kamp mot Manchester City på lørdag. De topper avdelingen, og de gir alltid tøff motstand.
  
- De beseiret Blackburn 8-0 i forrige uke, og vi tapte nylig 0-4 for Rovers. Mange vil vente at vi får det vanskelig på lørdag, men det er en stor utfordring for våre gutter.
  
- City pleier å ha to akademi-lag. De har et U17-lag og et U18-lag, så de har flere spillere enn de fleste andre klubbene på vårt nivå.

- Fordelen med det er at de kan ha et U17-lag hvor de påfølgende år kan jobbe sammen igjen som U18. Det gir en kontinuitet som hjelper spillerne å utvikle forståelse.
  
- Det betyr at vi vil møte et meget godt lag i morgen, og vi må spille på mot vårt beste denne sesongen om vi skal dra dit og få et positivt resultat.