Frihelg for akademiet

Liverpools juniorlag har ikke kamp denne helgen, etter en uke hvor man spilte uavgjort mot Manchester United og hvor man senere tapte knepent for reservelaget og også spilte mot seniorene.

I sin ukentlige spalte på Liverpools hjemmeside berømmer Academy Manager John Owens klubbens juniorlag som kom tilbake og gjorde en god kamp mot Manchester United, etter å ha gått på et stortap i oppgjøret før mot Blackburn.

Owens forteller også at man tidligere avslo muligheten til å samle førstelaget, reservelaget og junioravdelingen i Kirkby, slik Manchester United nå har gjort i sitt nye anlegg. Det hindret imidlertid ikke at noen av klubbens juniorer sist uke fikk prøve seg i treningskamper mot seniorspillere og reservelagspillere.

"Det er aldri en lett kamp mot Manchester United, men det er alltid fint å teste seg mot et slikt godt lag. Jeg vet at det er stor rivalisering, men det er også stor respekt våre akademier i mellom for den jobben som blir gjort.

Jeg vil si at kampen var et eksempel på "ren" fotball, hvor begge lag viste at de har en samling av virkelig gode unge spillere. Det endte med at vi tok ledelsen ved James Ellison, kom under 1-2 til pause, før vi utlignet til 2-2 takket være et straffespark av Adam Pepper(bildet). Det var et fair resultat, selv om jeg synes vi avsluttet som det sterkeste laget.

Det var også spennende for spillerne å kunne besøke slik fantastiske fasiliteter som det er på Carrington, hvor Manchester United har valgt å ha førstelaget, reservelaget og sitt akademi på et område.

Det var en mulighet for oss for om lag 12 år siden, men man så på den tradisjonen som var med Melwood og som gjorde at førstelaget valgte å bli der. Melwood har ingen virkelige muligheter til å bli utvidet, slik at akemiet ble flyttet hit, men vi prøver hele tiden å sørge for at vi har kontakt med reservene og førstelaget.

Under den siste måneden har vi hatt mulighet til å arrangere flere treningskamper på tvers av de to basene. Det beste eksempelet var kanskje siste uke da alle landskampene gjorde at de som var igjen i førstelagstallen kom hit og spilt en kamp mot våre unggutter.

Dette ville vært mye lettere hvis vi alle holdt til på den samme plassen, men når det skjer fra tid til annen er det en fantastisk mulighet for våre gutter.

I hva som ellers har vært en stille uke vil nok høydepunktet ha vært på mandag da vi brakte U18 laget til Melwood for å spille treningskamp mot reservene. Reservene vant 2-1, men jeg synes ikke det er viktig. Det gir våre spillere en sjanse til å finne ut om standarden på de spillerne som er i troppen til Gary Ablett og i deres egne tanker vurdere om de mener at de har en mulighet til en dag å komme til Melwood.

Dette er en litt merkelig uke siden det er spillefri på lørdag, men det gir samtidig de som bor et stykke unna sine familier muligheten til å komme hjem en tur. Forhåpentligvis vil de komme tilbake med ladede batterier og klare til å arbeide mot kamp neste helg, som er hjemme mot Bolton."