Fryktløs Babel mot Chelsea

Ryan Babel frykter intet foran Mesterliga-semifinalen mot Chelsea. Xabi Alonso og Fernando Torres skryter av Anfield-publikummet. Frank Lampard mener revansje er en farlig ting.

Ryan Babel skaffet både straffespark og scoret det siste målet under gårsdagens fantastiske fotballkamp på Anfield, og sikret med det avansement til hjemmelaget. Nå er nederlenderen klar for semifinale mot Chelsea - en kamp han går til uten frykt.

- Det blir en stor kamp. Jeg så de tidligere semifinalene mot Chelsea på fjernsyn og det var svært jevne kamper som ikke skilte mye mellom lagene. Vi er begge store klubber så begge vil selvsagt prøve å nå finalen. Det blir en hard batalje, men vi går til kampen uten frykt, uttaler en av gårsdagens helter.

- Dette er hvorfor jeg signerte for Liverpool. Jeg ønsker å spille for et lag som kunne nå langt i Champions League og muligens vinne hele konkurransen, og Liverpool har gjort dette mange ganger, siteres Babel.

Den unge nederlanske landslagsspilleren innrømmer at han uten tvil nøt hvert sekund av innhoppet mot Arsenal, som også har sniffet på Babel før han endte opp i Liverpool, og beskriver sin egen innflytelse i kampen som en av de beste øyeblikkene i karrieren.

- Benítez berettet overfor meg at vi trengte litt energi, og de vanlige tingene han sier til meg når jeg skal inn som innbytter. Det var ikke noe spesielt, men når Arsenal utlignet til 2-2 visste jeg vi kun hadde noen få minutter på å skape sjanser og score det tredje målet. Det var et av de største øyeblikkene i karrieren min. Det var rett og slett ubeskrivelig, fortsetter vingen.

- Keeperen sto ikke sentralt plassert, og ettersom han sto mer til venstre i målet var det ingen sak for meg å dytte ballen ned i høyre hjørne. Almunia gjorde det faktisk lett for meg. Det var en fantastisk følelse fordi vi spilte mot Arsenal i kvartfinalen og det betød at vi hadde slått dem ut, avslutter Ryan Babel.

Alonso skryter av hjemmepublikummet
Etter avansementet mot Arsenal fortsetter skryten av både lagkamerater og stemningen på Anfield å stømme på, og Xabi Alonso gjør intet unntak.

De røde var kun minutter unna å bli slått ut etter Theo Walcotts enorme løp som gjorde det lett for Emmanuel Adebayor å sette inn 2-2 og et foreløpig avansement for gjestene. Slik gikk det imidlertid ei, og Liverpool vant 4-2 til slutt.

- Jeg vet ikke om det er selvtillit, men vi fortsetter å kjøre på uansett hva som skjer. Å spille på Anfield styrker virkelig moralen, og å få det straffesparket og score det tredje var virkelig spesielt. Fra mitt ståsted så det ut som en god avgjørelse å dømme straffe da Ryan falt. Babel hadde en stor innvirkning på kamputfallet igjen, og å få straffesparket og score det fjerde målet var vitalt.

- Hjemmepublikummet var så absolutt avgjørende. Deres støtte var tungen på vektskålen og spesielt under europacupkvelder på Anfield spiller de en viktig rolle for oss. Jeg trodde det ville bli virkelig hardt etter Adebayors scoring, og vi var trøtte, men vi gjorde det beste ut av situasjonen til slutt, sier Alonso.

Fernando Torres var heller ikke snau når det gjaldt skryten i etterkant av avansementet.

- Jeg kom hit for slike store kvelder. Spillerne og fansen har vært fantastisk i begge kampene. Det var et jevnbyrdig oppgjør, men vi er i semifinalen, og det er hva som teller. Vi visste Arsenal var en vanskelig motstander og Chelsea ventet i semifinalen, men vi preparerte oss virkelig godt før kampen. Liverpool er spesielt, det er en spesiell klubb, de har unike fans og i dag er jeg oppriktig glad for å spille for denne klubben, var hva El Niño hadde å si.

Lampard tenker ikke på revansj
Chelseas midtbanestrateg Frank Lampard beretter overfor Sky Sports sitt nettsted at han ei primært har revansj i tankene når han ser frem til oppgjørene mot Liverpool mot slutten av denne måneden. At han ønsker å vinne, er det dog ingen tvil om.

- I de to siste semifinalene mot Liverpool har vi blitt slått ut, men dette vil ikke ha noen innvirkning på de kommende kampene. Å forberede seg til en kamp med revansj i tankene er ikke den riktige følelsen og tankegangen å inneha i en så viktig oppgjør, siteres Lampard, før han fortsetter:

- Champions League handler først og fremst om å holde hodet kaldt og ha konsentrasjonen på topp gjennom 90 minutter i begge oppgjørene. Jeg tror ikke dette handler om revansj, men gulroten om å nå finalen i Moskva, og Liverpool vil nok ha samme motivasjon for å nå finalen igjen. De kan ikke vinne ligaen denne sesongen, mens vi kjemper på to fronter. De kan konsentrere seg mer om Champions League.

- I semifinalen av Champions League kan man ikke diktere hvem man skal spille mot. Vi har hatt noen skuffende oppgjør mot Liverpool, og de er et dyktig Champions League-lag. Å spille på Anfield først kan være til hjelp for oss, men kun om vi får et godt resultat. Gir man seg selv å fjell å bestige i den første kampen, vil det ikke være til hjelp. I den moderne utgaven av Champions League later det til at bortemål blir viktigere og viktigere.

- Vi må ankomme Anfield med et positivt sinn og en positiv innstilling, og prøve å få et bortemål og deretter ta dem imot på Stamford Bridge, noe som vil være forskjellig fra de to foregående møtene. Å tape en semifinale er svært skuffende, men dess mer erfaring man får innser man at det vil være skuffende kvelder på en fotballarena og at man ei kan vinne alt. Det viktigste er å lære noe fra disse kampene og prøve å unngå disse feilene i fremtiden.

- Å tape er det verste som kan skje, men man vet hvordan Liverpool kommer til å spille. De har en meget god oppskrift på hvordan man skal spille i Europa. De er veldig godt organisert og er en stor trussel fremover. Det har ikke fungert så bra for dem i ligaen, men i Champions League har de virkelig imponert. Vi må være sikre på å holde konsentrasjonen oppe gjennom begge kampene, avslutter en snakkesalig Frank Lampard.