Fulham håper å skrive historie

Roy Hodgson håper å lede sitt lag til tidenes første seier på Anfield. Rafa Benitez understreker at hans Liverpool må bli flinkere til å ta vare på sjansene, og at man må stoppe farlige spisser hos Fulham.

Fulham nyter for øyeblikket en plass på øvre halvdel av tabellen i Premier League, og hvis man skulle ta tre poeng i ettermiddagens kamp vil man skrive enda større overskrifter. Det vil ikke bare bli sesongens første borteseier for laget fra Themsens bredd, men også tidenes første triumf på Anfield. En ydmyk manager Roy Hodgson er forsiktig i sine forhåndstips, men innrømmer at han gjerne kunne tenke seg å sole seg litt i glansen som historieskriver.

- Det er fint å kunne reise til Liverpool etter at vi nylig har oppnådd et par bra resultater, men vi vet at det vil bli en enorm oppgave, sier Hodgson.

- Bookmakerne levner ikke Fulham store sjanser, og det er bra for oss. Jeg ville bli henrykt hvis jeg kunne bidra til å skrive historie for Fulham, selvfølgelig vil jeg det.

- Liverpool er helt klart et av fire lag som er i stand til å vinne Premier League. De hadde en periode tidlig i sesongen hvor de kanskje ikke spilte så bra men likevel fikk resultater, og det må til skal en vinne en liga som består av 38 kamper. Nå er de imidlertid i form og vinner kamper komfortabelt.

- Vi har en dårlig statistikk på bortebane, men alle kampene vi har tapt på fremmed gress har vært med et mål. Mot Blackburn og Everton var det i tillegg sene mål, og jeg synes vi etter spillet hadde fortjent poeng i flere av kampene. Det er på tide å rette på dette, om det ikke blir i denne kampen så uken etter.

- Jeg behøver ikke å fortelle mine spillere at de må spille veldig bra for å kunne få med seg poeng hjem fra Anfield, og jeg behøver heller ikke å motivere dem til en slik kamp. Det vi håper på er at vi selv sørger for at vi får en mulighet til å vinne, og at vi tar vare på den. Vi skal i hvert fall gjøre alt hva vi kan.

- Det er alltid vanskelig, spesielt etter en uke med landskamper, forklarer Rafael Benitez.

- Vi har ikke råd til å gjøre feil og vi må ta bedre vare på våre sjanser. Vi spilte bra mot Bolton, men kunne ha punktert kampen lenge før vi gjorde og blitt straffet for det.

- Fulham har et farlig angrepspar, som har god forståelse seg i mellom. Vi kjenner Andy Johnson fra hans tid i Everton og han er farlig, og Bobby Zamora er også en god spiller. Jimmy Bullard har energi og utgjør en trussel fra midtbanen.

- Spillerne vet at de må være helt fokuserte, og vi vet at vi nå har selvtillit og tro på oss selv.