Gerrard ble årets spiller på landslaget

Englands supportere har valgt Steven Gerrard som ”Årets spiller” for 2007. Scouseren er stolt over utmerkelsen. Ryan Babel tenker mer på Liverpool enn på EM til sommeren.

Steven Gerrard ble altså valgt som Englands kaptein i Fabio Capellos første kamp som engelsk landslagssjef, noe scouseren naturlig nok er svært stolt over. John Terry, som var kaptein under Steve McClaren, er som kjent skadet, og Capello ønsker ikke å utnevnte noen fast kaptein før i september.

- Jeg ønsker ikke å fremme mitt kandidatur som fast kaptein, ettersom jeg med en slik handling ikke ville ha vist John Terry den respekten han fortjener. Han er fortsatt vår leder inntil vi har blitt fortalt noe annet. Nå er han ikke her, og jeg er stolt over å skulle lede Fabios første lag ut på Wembley, uttaler Gerrard til engelsk presse.

- Fabio sier at han først vil bestemme seg for hvem som skal være fast kaptein når VM-kvalifiseringen starter, og det gir alle kandidater tid til å bevise at de er verdt kapteinsbindet, legger scouseren til.

Italieneren oppgir Gerrards autoritet som hovedgrunnen til at valget falt på scouseren til kveldens kamp mot Sveits.

- Steven Gerrard er Liverpools kaptein, og Liverpool er et meget viktig lag som har vunnet Champions League. Han er en spiller som det lyser autoritet av, og som kan gå foran med et godt eksempel ute på banen, og på den måten inspirere laget. Jeg synes han er en viktig spiller for England, og han vil være kaptein i denne kampen, siteres Capello.

Gerrard ble "Årets landslagsspiller"
Samtidig som Gerrard fikk beskjeden om at han blir Capellos første kaptein, fikk han også utmerkelsen "Nationwide England Player of the Year" - altså "Årets engelske landslagesspiller" for 2007. Det er Englands supportere som stemmer frem sin "Årets spiller".

- Dette er en fantastisk ære, og at det er fansen som har stemt meg frem gjør dette ekstra spesielt for meg. Jeg er virkelig stolt. Fansen betaler i dyre dommer for å komme og se oss spille over hele verden, så det er flott å ha deres støtte. Det var en rekke spillere som gjorde det bra i fjor. Gareth Barry kom inn på laget og spilte noen gode kamper, mens Micah Richards var veldig stabil til å være en så ung forsvarer, sier Gerrard.

- Jeg vet fansen setter pris på innsatsen til disse spillerne også, så å vinne en slik kåring er en fantastisk følelse, legger han til.

Gerrard fikk 22% av stemmene, mens Micah Richards kom nærmest. Scouseren spilte 11 av Englands 12 landskamper i fjor, og var lagets kaptein i fem av dem.

Babel tenker mer på Liverpool enn på EM
I motsetning til Dirk Kuyt er Ryan Babel med i Nederlands tropp til kveldens privatlandskamp i Kroatia. Men superreserven er mer opptatt av Liverpools ve og vel enn landslaget for tiden.

- EM til sommeren er ikke hva som opptar meg mest akkurat nå. Jeg fokuserer på Liverpool, selv om det er fint å være i Holland-troppen. Jeg forventer å få spilletid i kveldens kamp mot Kroatia, ettersom flere spillere har trukket seg fra troppen, uttaler den anvendelige nederlenderen.

Han innrømmer at selvtilliten ikke har vært på topp i Liverpool-leiren den siste tiden, men håper at seieren mot Sunderland nå vil ha gitt hele laget et løft.

- Heldigvis slo vi Sunderland på lørdag. Vi var glade for den seieren, og forhåpentligvis vil dette vise seg å være første steg på veien mot å gjenvinne selvtilliten, som har vært lav en stund nå. Vi har ikke spilt bra de siste ukene, og kaptein Steven Gerrard uttalte at selvtilliten vår var lav for øyeblikket. Jeg var bare glad for å vinne en fotballkamp igjen.

Stjerner vitner mot autografsvindlere
The Shields Gazette melder at trioen Michael Owen, Jamie Carragher og Steven Gerrard er tre av flere idrettsstjerner som vil vitne i en rettssak mot to menn som er beskyldt for å selge sportsartikler med falske autografer. Mennene i 40-årsalderen står bak et firma i Chester som kaller seg Sporting Icons. Duoen er blant annet beskyldt for å selge en rekke gjenstander, som fotballtrøyer og fotografier, med falske autografer. Tidligere Liverpool-spillere som Ian Rush og Brian Hall skal også vitne i saken. Rettssaken, som er ventet å vare i hele seks uker, vil starte i morgen.