Gerrard er mer moden nå

Benítez mener Gerrard er moden nok til å spille med riktig posjon lidenskap i derbyet. Viktig å vinne for å opprettholde tittelambisjonene. Advarer mot Everton.

Rafael Benítez foretok et meget kontroversielt bytte mot Everton forrige sesong. På stillingen 1-1 og med 20 minutter igjen tok han av Steven Gerrard. Rafa begrunnet det med at kapteinen viste for mye lidenskap.
- Gerrard er mer moden nå, og forstår at han kan spille med lidenskap, men også kontrollere situasjonen, forteller Benítez.

- På det tidspunktet (i fjorårets derby) måtte vi ha balleinnehav mot 10 spillere. Vi måtte beholde kontrollen. Det var Lucas som kom inn og var roligere og mer avslappet. Han var i stand til å stå bak vinnermålet. Det var en viktig avgjørelse for laget, noe jeg måtte gjøre. Kanskje det er Steven som vinner kampen for oss denne gang.

- Han er alltid viktig for oss. Men enda mer i slike kamper når lokale spillere er involvert. Alle vet at han er en nøkkelspiller for oss, og spesielt i slike kamper.

- Hvis han spiller bra, så er han uforgjengelig. Han har mentaliteten og lidenskapen for slike kamper. Han er viktig for alle de andre spillerne.

- Man må kontrollere lidenskapen for å vinne kampen, ha kontroll på seg selv fysisk så vel som mentalt.

- Kampen er tilsvarende til den vi hadde mot Manchester United. Da vet vi at det var mot ett av topplagene. Da kjemper vi for å være i toppen av tabellen.

- Mot Everton handler det om at vi er naboen. Kampen er tilsvarende, men ikke like.

- Steven er én av fire eller fem lokale spillere involvert. De forstår og ønsker å vise sin lidenskap på banen. De ønsker å gi noe tilbake til fansen.

Rafael Benítez mener Liverpool fremdeles har mye å gå på denne sesongen.
- Vi har startet sesongen bra. Vi blir bedre, men bare på 60% av vårt potensial i øyeblikket. Hvis vi fortsetter å forbedre oss, vil vi komme nærmere der vi ønsker.

Mens Gerrard er ute etter å score sitt mål nummer hundre for klubben, så er Robbie Keane fremdeles på jakt etter sitt første.
- Vi er ikke bekymret for at Robbie ennå ikke har scoret for oss. Han har en fin statistikk mot Everton, så det vil være fint for Gerrard å score sitt 100. i denne kampen, og for Robbie til å få hull på byllen.