Gerrard håper på avansement

Steven Gerrard håper Liverpool sikrer seg avansement fra gruppespillet i Champions League allerede i kveld. Jamie Carragher hyller Atletico Madrid for å ha produsert Fernando Torres.

Steven Gerrard maner sitt Liverpool til kamp mot Atletico Madrid i kveld. Kapteinen tar sikte på å legge tapet mot Spurs bak seg med en trepoenger mot spanjolene.

- Det var selvsagt en stor skuffelse å tape mot Tottenham ettersom vi spilte bra nok til å vinne kampen. Vi tok rett og slett ikke vare på sjansene våre. Nå møter vi Atletico Madrid i en annen turnering, og ønsker å slå tilbake så fort som mulig. Dette er vår første sjanse til det, sier scouseren til Echo i dag.

- Chelsea har vist oss at det ikke går an å henge seg opp i tap. Man må bare begynne å vinne igjen. Alle gode lag gjør dette, og dette er vår sjanse til å bevise at vi er kapable til det samme.

Dersom Liverpool vinner i kveld, samtidig som PSV taper mot Marseille i Frankrike, vil det bety at Liverpool er videre fra gruppespillet etter bare fire kamper. Gerrard innrømmer at det vil være ideelt om det skjer.

- Vi vet at Atletico er et godt lag med farlige spillere, men det samme kan sies om oss også. Vår statistikk taler for seg selv, så vi går til denne kampen med stor selvtillit på tross av hva som skjedde i helgen.

- Vårt hovedmål er å nå 10 poeng, og vi har sju allerede. En seier i kveld vil dermed medføre at vi når det målet. Går den andre kampen i vår favør, vil det være ideelt, ettersom manageren da får større handlingsrom i de gjenstående gruppekampene. Det viktigste er uansett å spille bra og oppnå et nytt godt resultat.

- Det første manageren fortalte oss i garderoben etter tapet for Spurs var at vi hadde gjort alt riktig unntatt å score mål og vinne kampen. Han ga oss beskjed om å få resultatet ut av systemet så fort som mulig.

- Vi visste at vi hadde spilt bra og at vi kun hadde hatt uflaks. Nå ønsker vi å slå tilbake. Jeg har sett lørdagens kamp om igjen, og jeg synes ikke vi har noe å sture over. Hadde vi spilt virkelig dårlig og gjort forferdelige feil, ville saken ha stilt seg annerledes. Men ser man tilbake på kampen, så dominerte vi, skapte en rekke sjanser og spilte virkelig bra. Det eneste vi savnet var mer kliniske avslutninger og litt mer hell.

- Vi har i alle fall lært at vi ikke har råd til å ta det med ro selv om vi leder 1-0. Vi må prøve å avgjøre slike kamper når vi har sjansen.

Gerrard ble imponert over Atletico Madrid under bortekampen på Vicente Calderon. Likevel tror han de røde har nok kvalitet i laget til å vinne på Anfield i kveld.

- Når du spiller borte mot en av toppklubbene i Spania forventer du en tøff kamp. Jeg syntes vi var det beste laget i store deler av kampen på Vicente Calderon, men de kunne ha stukket av med alle tre poengene etter sin sene sluttspurt. Uavgjort var et greit resultat for oss, og nå ønsker vi å bygge videre på dette resultatet på hjemmebane.

- Atletico kommer hit for å få med seg poeng, men vi har hjemmebanefordel og spiller bra for øyeblikket, så det er ingen grunn til at vi ikke skal ta tre poeng i kveld.

Gerrard tror ellers at Luis Garcia og Florent Sinama-Pongolle vil få en fantastisk velkomst på Anfield i kveld.

- Fansen viste hvor generøse de kan være når Peter Crouch returnerte til Anfield nylig. De glemmer ikke spillere som ga sitt ytterste for klubben, og Luis og Flo vil nok også bli hyllet. Luis gjorde noen virkelig viktige mål for oss. Det tror jeg ingen glemmer. Spesielt huskes nok scoringene hans mot Chelsea og Juventus. Men man skal heller ikke undervurdere Pongolles bidrag. Spesielt husker vi forskjellen han utgjorde mot Olympiakos. Han scoret ett mål og var med på å snu kampen når det så ut til at vi var utslått. Jeg er sikker på at begge blir hyllet av våre supportere.

Carra takker Atletico
Jamie Carragher uttaler til Liverpool Echo at han har stor respekt for Atletico Madrid, fordi de har produsert en spiller av Fernando Torres sitt kaliber.

- Torres var hele tiden kjent som en toppspiller mens han var i Atletico, og vi betalte £20M for ham. Han er trolig enda bedre nå, og sannsynligvis en av de beste spissene i verden. Det er fantastisk å ha ham på laget, men vi har også respekt for den jobben Atletico gjorde med ham. Det gjelder både på og utenfor banen, og hvordan han ble oppdratt.