Gerrard hyller Torres og Babel

Etter kåringene av årets spiller og årets unge spiller, deler Steven Gerrard sine tanker om duoen Torres og Babel.

Etter at Fernando Torres og Ryan Babel stakk av gårde med hver sin pris for henholdsvis årets spiller og årets unge spiller, deler lagkaptein Steven Gerrard i et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside sine betraktninger vedrørende duoen.

Stevie, Fernando har blitt kåret til årets spiller av fansen; litt av en prestasjon med tanke på sesongen spillere som du og Javier har hatt?

Jeg liker å spille med ham. Det er storartet å ha ham her, og han har i sannhet vært årets spiller. Hans bevegelser og løp er fantastiske. Forhåpentligvis kan han ta dette med seg videre inn i neste sesong.

I tillegg til hans 33 mål, hvorfor tror du fansen har tatt ham i mot liksom de har?

Hva som har slått meg med ham, utover hans mål, er hans arbeidsinnsats og hvor mye han til enhver tid gir. Vanligvis når man henter utenlandske spillere, kan man være bekymret for hvordan de vil takle det fysiske aspektet av Premier League. Hvor lang tid vil det ta dem å tilpasse seg dyttinga og knuffinga? Men allerede siden første kamp mot Chelsea, var han uredd i duell med deres forsvarere, og satte dem under press. Blir han sparket, er han umiddelbart på fote igjen. Han elsker det! Det er hva som har slått meg mest, for jeg forventet alltid at an skulle score målene.

Du ser ham aldri filme, gjør du?

Han er en kraftfull spiller, og legger seg ikke ned. Han er sterk, har god karakter, og jobber hardt for laget. Han har vært et stort kjøp så langt.

Ryan Babel snappet prisen for årets unge spiller; hvilke tanker har du gjort deg om hans debutsesong?

Den har vært bra. Han er ung, og han har tilført mye som innbytter, i tillegg til at han har gjort det bra i kampene han har startet. Han går en lys fremtid i møte. Om han er lærevillig, har han de riktige spillerne rundt seg til å hjelpe hans spill. Det handler kun om Ryan akkurat nå, og hvor mye han ønsker å ta sitt spill opp på neste nivå, ettersom han definitivt innehar attributtene.

Man får følelsen, trass i hans gode start, at det er mer i vente fra Ryan, gjør man ikke?

Ryan har evnene, derom er det ingen tvil. Han er sterk, kvikk, kan lage mål, og score selv. Han har alt. Jeg har sett det med så mange spillere som har innehatt slike ferdigheter, men ikke tatt det til neste nivå. Det er opp til Ryan nå, hvor sterkt han ønsker å bli en av de beste spillerne, for det kan han absolutt bli.