Gerrard imponert over Torres

Gerrard ønsker flere hjemmekamper som den i går, og er full av lovvord om Torres. Benayoun spiller hvor som helst. Dommer mot Newcastle. Prescot gjeninnsatt i Liverpool Senior Cup.

Steven Gerrard beskriver toppscorer Fernando Torres som "skremmende" etter 4-0-seieren mot West Ham. El Niño har nå lagd hattrick i to hjemmekamper på rad, noe ingen Liverpool-spiller altså har klart siden 1946. Faktisk har kun fire røde klart noe slikt siden klubben ble stiftet i 1892. Torres står bokført med totalt 24 mål på 33 kamper hittil denne sesongen.
- Fernando er skremmende. Fra åpningskampen mot Chelsea, da han scoret et flott mål, har han vært stabil hele tiden, uttaler Gerrard.

- Han fikk en fin start. Nå har nettet 18 mål i Premier League, den første personen til å greie det her siden Michael Owen. Så langt er alt bra, og forhåpentligvis kan han fortsette slik helt til sesongen er over.

- Han har hurtighet, styrke og er veldig direkte, men det viktigste for oss er hans arbeidskapasitet. Han har ikke kommet hit som en stjerne. Han bidrar med sitt arbeid, og når man får det fra en spiller, så kan man ikke spørre om mer.

Torres har allerede scoret flere enn Liverpools fire siste sesongers toppscorere. Forrige sesong var det Peter Crouch (18) og før det Gerrard (23), Milan Baros (13) og Michael Owen (19). Owens 28 nettkjenninger i både 2001/02 og 2002/03 må være Torres' neste målsetting. Om han klarer å komme i nærheten av Robbie Fowler, som scoret henholdsvis 31, 36 og 31 mål i løpet av tre sesonger på rad på midten av 90-tallet, gjenstår å se. Spanjolen har nettet 12 mål på de siste 11 ligakampene, så hans nåværende form indikerer at så er mulig. Cristiano Ronaldo (Manchester United) leder kampen om toppscorerertittelen i Pemier League med 21 fulltreffere, men deretter følger Emmanuel Adebayor (Arsenal) med 19 og Torres med 18.

- Vi må fortsette den gode trenden
Gerrard, som selv har scoret 18 mål denne sesongen, gikk ut offentlig for en tid tilbake og kritiserte Liverpools ustabile form. Etter tre ligaseirer på rad kan uttalelsene hans vise seg å ha vært viktige.
- Jeg vet at jeg nylig uttalte at vi måtte bli bedre, og måten vi har spilt på har gjort meg fornøyd.

- Vi var alle skuffet over ustabiliteten hjemme, men mot West Ham begynte vi å få orden på det. Det var en god prestasjon av laget. Jeg sa bra gjort til alle. Men vi har en ny stor kamp på lørdag. Vi må fortsette å gjøre ting riktig helt til sesongen er over.

- Det er fortsatt stort press på oss for å klare 4.plassen. Dette er en stor måned for oss. Det vil bli tøft hele veien nå.

- Det gjelder å holde ligaformen ved like. Vi har vunnet de tre siste. Dersom vi kan slå Newcastle, vil det gjøre oss i stand til å fokusere på den kjempestore kampen mot Inter på tirsdag. Den er svært viktig for oss.

Benayoun spiller hvor som helst
Yossi Benayoun kan benyttes i en rekke posisjoner på banen, inkludert hengende spiss, offensiv midtbanespiller og kantspiller. Israeleren innrømmer at han liker seg best på kanten, men han er villig til å spille på enhver plass hvis det hjelper laget.
- Etter at jeg kom til England, har jeg spilt hovedsakelig som ving, selv om jeg også beveger meg ganske mye innover på banen, fortalte Benayoun til Liverpools kampprogram.

- Da Alan Pardew brakte meg til West Ham, fortalte ham meg at jeg skulle spille i midten som hengende spiss. Men i min første kamp brukte han meg på høyre fordi han ønsket å ha Teddy Sheringham bak Marlon Harewood.

- Vi gjorde en god kamp og beseiret Blackburn med 3-1. Siden den gang har jeg spilt på høyre.

- Jeg liker å spille på kanten, men det er fint å spille uansett hvor det måtte være for en klubb som Liverpool. Uansett hvor jeg spiller så vil jeg alltid gjøre mitt beste.

Benayoun har notert seg for 11 mål på 33 kamper, inkludert hattrick mot Besiktas og Havant & Waterlooville.
- Jeg visste at jeg måtte være tålmodig da jeg kom til Liverpool. Jeg forstod at jeg ikke kom til å spille i hver kamp, men jeg er glad for hvordan ting har gått. Jeg har vært involvert i kamper hvor folk ikke forventet å se meg. Jeg har spilt mer enn 30 kamper denne sesongen, og det er viktig for meg. Det er flott å spille og ha en viktig rolle i laget.

Walton dømmer
Peter Walton fra Northamptonshire er satt opp til å dømme Liverpools hjemmekamp mot Newcastle på lørdag. Han kom i fokus sist helg da han ga Chelseas Frank Lampard rødt kort, en utvisning som denne uken har blitt trukket tilbake av FA.

Prescot Cables gjeninnsatt
Liverpools reservelag skal likevel møte Prescot Cables i semifinalen av Liverpool Senior Cup. Prescot Cables beseiret Warrington Town 2-1 i kvartfinalen, men ble kastet ut av turneringen for å ha benyttet en ikke-spilleberettiget spiller. Nå har imidlertid Liverpool County FA tatt Prescot Cables' anke til følge, og dermed får klubben likevel lov til å delta videre. Marine er allerede klar for finalen etter å ha vunnet 2-0 borte mot Skelmersdale.

Lancashire FA Senior Cup
Gary Abletts mannskap skal som kjent også delta i Lancashire FA Senior Cup, hvor de skal møte vinneren av Wigan-Bury i kvartfinalen. Wigan og Bury møtes imidlertid ikke før 7.april. Deretter venter hjemmekamp mot Accrington Stanley i semifinalen. Bolton og Manchester United gjør opp om den andre finaleplassen.