Gerrard lei av at Liverpool ikke innfrir

Steven Gerrard er tydelig frustrert over at de røde har underprestert i ligaen. 3050 billetter på Old Trafford. O'Neill gir ingen garanti til Carson. Le Tallec scoret og ble utvist.

I et intervju med LFC Magazine antyder Steven Gerrard at det er på tide at Liverpool blir reelle tittelutfordrere igjen.

- Vi kan ikke fortsette å snakke om neste sesong hele tiden. Det er bare et visst antall ganger du kan gjøre det, og tro på det. Før eller senere må vi gjøre en sesong til den sesongen der det skjer, ved å la fotballen snakke for seg selv, uttaler Liverpools kaptein.

Scouseren tørster etter suksess, og innrømmer at han begynner å bli utålmodig med tanke på en ligatittel.

- Vi må sørge for at folk virkelig tror at vi kan klare det. Jeg er 27 år gammel nå, og jeg ønsker ikke å snakke om at det er neste sesong det skal skje når jeg er 32, siteres han.

Kapteinen mener at en fjerdeplass er det minste man kan akseptere resultatmessig denne sesongen.

- Det blir ikke utdelt trofeer for andreplasser, og i alle fall ikke for fjerdeplasser. Jeg tror ikke supporterne ser på en fjerdeplass som noen stor prestasjon, og for meg er det langt fra godt nok. Vi må forbedre oss dramatisk, og selv om vi skulle klare fjerdeplassen, betyr ikke det at vi har hatt noen god sesong, uttaler han.

- I den posisjonen vi befinner oss nå er en fjerdeplass det minste vi kan akseptere. Men vi har større ambisjoner enn det. Den eneste måten vi kan innfri disse ambisjonene på denne sesongen er å vinne Champions League. Selv ikke en seier i den turneringen - og vi er fortsatt langt unna det - vil oppveie for hvor skuffende ligasesongen har vært.

- Jeg blir deprimert hver gang jeg ser på tabellen, og ser avstanden opp til Arsenal som leder. Selv avstanden til andre- og tredjeplassen er stor. Vi trodde virkelig at vi hadde spillerne til å utfordre om ligatittelen denne sesongen, og vi ønsket Premier League-trofeet mer enn noe annet trofé. Jeg tror fortsatt at vi har en tropp som er langt mer konkurransedyktig enn vi har fått vist denne sesongen.

- Vi har en stadion, supportere, en manager og spillere til å konkurrere om ligatittelen, men vi har ikke en sjanse til å gjøre det når vi er hektet av allerede i den første uka i januar. Akkurat nå har vi nok med å holde Aston Villa, Everton og Manchester City bak oss i kampen om fjerdeplassen. Det er kun vi selv som kan bidra til at sesongen blir en suksess nå. Målet må være å ta fjerdeplassen og vinne Champions League igjen.

- Dersom man spurte de fleste av våre fans, så ville de heller vinne ligaen enn Champions League. Det har vi nemlig ikke gjort på lang, lang tid. Det er vondt å se på ligatabellen nå. I fjor på denne tiden var vi på tredjeplass og Arsenal på fjerde, og slik endte også den sesongen. Det er vondt å se hvor Arsenal er nå.

- Det er utrolig hvordan Arsenal har fått sving på sakene. De har tapt bare en kamp hele sesongen, og har gitt seg selv en stor mulighet til å ta hjem tittelen. Når de har klart det denne sesongen, er det ingen grunn til at vi ikke kan klare det samme neste sesong.

- Kravene som blir stilt til en Liverpool-spiller, forventningene som kommer med privilegiet det er å dra den røde trøya over hodet, innebærer at vi må forbedre oss. Du er din egen lykkes smed, og nå står vi foran storkamper mot Manchester United og Arsenal vel vitende om at vi ikke kan vinne ligaen. Vi bryr oss ikke om at vi kan påvirke tittelkampen så lenge vi ikke er med i den selv, men klarer vi å vinne de to bortekampene vil det i alle fall sende ut et signal med tanke på neste sesong. Det ville ha vært et signal som ingen kan ignorere.

Gerrard er også skuffet over at hendelser utenfor banen denne sesongen har gitt de i media som liker å kritisere Liverpool en sjanse til å gjøre nettopp det.

- Dette har gjort det enkelt for dem. Situasjonen har ikke gagnet noen i klubben, og det er trist at skittentøysvasken har blitt tatt offentlig. Klubben jeg vokste opp som supporter av holdt slike ting bak lukkede dører, og dette må vi tilbake til. Situasjonen har ført til at alle tilknyttet klubben har blitt skadelidende. Både fans, spillere, sjefer, eiere. Alle fra topp til bunn i systemet.

3050 billetter på Old Trafford
Billettkontoret på Anfield opplyser at Liverpool FC har mottatt 3050 billetter til bortekampen mot Manchester United søndag 23.mars. Disse blir solgt til sesongkortinnehavere som har registrert henholdsvis 12, 9 og 6 bortekamper i ligaen i fjor på sine kort. Salgsdatoene er henholdsvis tirsdag 4.mars, torsdag 6.mars og søndag 9.mars.

Carson går en usikker fremtid i møte
Aston Villa-manager Martin O'Neill går i dag ut på Birmingham-klubbens offisielle sider og slår fast at det slett ikke er sikkert at Villa kjøper Scott Carson fra Liverpool til sommeren. Sisteskansen er som kjent lånt ut fra Anfield-klubben denne sesongen. Keeperen gikk nylig ut og uttalte at han håpet at hans fremtid ble klarlagt snart. Villa skal ha en opsjon på kjøpt av Carson, men O'Neill antyder at det må nye forhandlinger med Liverpool til før det er aktuelt å benytte seg av denne muligheten.

- Vi kommer til å ta en avgjørelse, men som med alt annet så er det også her flere parter å ta hensyn til. I dette tilfellet er det tre parter som må bli enige. Liverpool kan for eksempel bestemme seg for at de ønsker Scott tilbake. Vi har en avtale om å låne ham ut sesongen, og det var avtalen vi gjorde med Liverpool. Liverpool har ikke forandret sitt syn på saken.

Le Tallec nettet og ble utvist
Anthony Le Tallec, som er utlånt til franske Le Mans denne sesongen, gjorde seg bemerket både på godt og vondt da hans lag vant 2-1 borte mot Valenciennes i helgen. Han gjorde nemlig Le Mans sitt andre mål etter bare et kvarters spill, men ble deretter en av hovedrolleinnehaverne i et masseslagsmål som oppstod like etter at vertene reduserte rett før pause. Det hele endte med at Le Tallec og den verste slåsskjempen hos hjemmelaget, Williams Martinez, måtte ta en tidlig dusj. På denne linken kan du se bilder fra masseslagsmålet.