Gerrard og Keane blir hjemme

Steven Gerrard og Robbie Keane kommer ikke til å være med i troppen til kampen mot Tottenham i morgen. Det gjør imidlertid Fernando Torres, som trolig starter på White Hart Lane.

Steven Gerrard og Robbie Keane blir hjemme på Merseyside når Liverpool reiser til London for å møte Tottenham i 4.runde i Carling Cup i morgen. Fernando Torres er imidlertid i troppen som reiser til White Hart Lane, og spissen blir trolig å finne i startoppstillingen. Det bekrefter Rafael Benitez til Liverpoolfc.tv.

Benitez planlegger å hvile flere av de faste førstelagsspillerne, etter at de røde nå har vært igjennom seks kamper på 18 dager. El Nino trenger imidlertid kamptrening etter fem uker på sidelinja grunnet skade, og alt tyder på at han starter på topp i morgen kveld.

- Gerrard kommer ikke til å være i troppen, og det gjør heller ikke Keane, sier Benitez.

- Det er alltid vanskelig å spille så mange kamper tett på hverandre, og du må skifte på spillermateriellet avhengig av hvilken turnering det er snakk om. Majoriteten av spillerne kan spille en del kamper på rad, men noen trenger å tas bedre vare på, legger han til.

- Gerrard er en av disse for øyeblikket. Dirk Kuyt er en annen som har spilt nesten hver kamp. Det samme gjelder Xabi Alonso, Jamie Carragher og Robbie Keane. Man må også ta med i betraktningen at noen av disse spillerne har spilt flere landskamper denne sesongen. Jeg tror Keane allerede er oppe i 23 kamper totalt.

- Vi kommer til å benytte spillerne som ikke har spilt regelmessig i morgen. Jeg har tro på dem, for dette er også landslagsspillere.

- Det er alltid viktig å vinne trofeer, og ligacupen er en mulighet til det. Du må være på tå hev i alle turneringer. Folk snakker om de store navnene, men jeg føler det er viktigere å snakke om gode spillere, og vi vil ha gode spillere på laget også i Carling Cup.

- Torres vil være med i troppen, og forhåpentligvis kan han spille. Han kan komme til å starte kampen.

- Carling Cup er en viktig turnering for oss. Vi har spillere som behøver spilletid, men de besitter nok kvaliteter til å håndtere disse kampene. De trenger disse kampene for å holde kampforemen vedlike, ettersom vi kan komme til å trenge dem senere i sesongen.

To av spillerne som er aktuelle til morgendagens kamp er Damien Plessis og Emiliano Insua. Begge spilte mot Crewe i forrige runde.

- Jeg tror dette er spillere som er gode nok til å bli fast inventar på førstelaget en dag. De jobber hardt. Vi har noen unge spillere som står på, og som kan ha en stor fremtid foran seg, sier Benitez.

- Tottenham spiller bra nå. De er stinne av selvtillit, så vi må være forberedt på en vanskelig kamp, legger manageren til.

- De fikk to gode resultater etter hverandre, og alt forandret seg for dem. Nå har de selvtillit. De hadde kvalitetene også tidligere, men med mer selvtillit har de blitt farlige.

Benitez har fortsatt til gode å besøke Wembley med Liverpool, så det håper han vil skje så fort som mulig - det vil si i Carling Cup-finalen.

- Det hadde vært fantastisk. Det er alltid en flott opplevelse å være i en finale, og det vil være enda bedre om det er på Wembley.