Gerrard savner Anelka

På en dag hvor både Liverpool og Chelsea mangler sin stjernespiss skulle Steven Gerrard ønske at de røde kunne velge spilleren Chelsea vil benytte på topp.

I et intervju med News of the World sier Liverpools kaptein at det var en feil å la Nicolas Anelka gå etter franskmannens låneperiode på Anfield i 2002, og hvor Gérard Houllier isteden valgte å kjøpe El-Hadji Diouf. Foran ettermiddagens kamp på Stamford Bridge innrømmer kapteinen at man har vært for dårlige i tilsvarende oppgjør tidligere, men tror at det fortsatt er mulig å ta igjen Chelsea i årets sesong.

Liverpool forvente å stå ansikt til ansikt med Anelka i ettermiddag, i en kamp hvor hver klubb har sin toppscorer utilgjengelig i Fernando Torres og Didier Drogba. Nicolas Anelka fortsetter å score flittig i Premier League, mens angriperne i Liverpool, med unntak av Torres, har skutt med løskrutt denne sesongen.

- Alle klubber gjør feil i transfermarkedet, og vi gjorde en da vi ikke kjøpte Nicolas Anelka i 2002, mener Gerrard.

- Nicolas var utmerket for oss og jeg trodde han hadde gjort nok til å bli. Han var også en fin fyr i garderoben.

- Jeg har alltid synes det var synd at han ikke fortsatt spiller for oss. Det som gjorde det ekstra skuffende for meg er at jeg vet hvor desperat han var etter å skrive under en permanent avtale. Dessverre, slike avgjørelser blir tatt og det er bare når en kan se tilbake at man kan dra konklusjoner. Jeg tror ikke noen kan nekte for at vi bommet med den.

- Borteformen mot lagene som ligger øverst har ikke vært god nok, vi kan ikke benekte det, fortsetter scouseren.

- Når lag som Chelsea kommer til Anfield vet vi at vi må spille på vårt absolutte maksimum dersom vi skal få et resultat, siden de er så vanskelige å slå.

- Når vi selv har reist til plasser som Stamford Bridge de siste årene, da tror jeg ikke de vil si det samme om oss. Dette er kamper hvor du behøver at hver eneste spiller er på sitt beste.

- I noen år følte vi at vi ikke hadde kvalitet nok i stallen til å spille på mer enn en måte i disse kampene, hvor vi prøvde å spille gjerrig og stjele et resultat. Vi hadde ikke råd til å satse for mye framover.

- Nå har vi spillere som kan skape mer problemer for deres forsvar. Jeg vil være veldig skuffet dersom vi ikke virkelig prøver å gå for tre poeng i dag.

- Hvis en er realistisk er muligheten til å ta tittelen nå borte, men jeg tror vi fortsatt kan hente inn Chelsea. Hvis vi gjør det vil vi komfortabelt komme blant de fire beste, noe som er veldig viktig.

- Til tross for hva enkelte sier tror jeg ikke vi er så langt fra toppen som tabellen kan tyde på. Ved starten av sesongen spilte vi virkelig bra, og en kunne se hvilken kapasitet vi hadde. Vi har imidlertid ikke greid å følge opp.

- Vi behøver nå en kjempekamp for at vi skal få selvtilliten tilbake, og en kamp som dette er en ideell mulighet til at vi skal komme i gang igjen. Hvis vi kan vinne FA-Cupen eller Champions League, selv om vi ikke skulle lyktes i ligaen, da har vi noe å vise til fra denne sesongen.

- Jeg antydet ikke at det som har skjedd utenfor banen er en årsak til at vi ikke slår gode nok pasninger, eller vinner kamper som vi burde vinne, forklarer Steven på en tidligere uttalelse om at han mente at alt ståket rundt klubben hadde påvirket spillerne. - Alt jeg mente var at vi synes å bruke mye tid på å lese og snakke om en situasjon som jeg aldri tidligere har opplevd i min tid i Liverpool.

- Jeg tror vi alle kan være enige om at det ville vært bedre å snakke om andre ting, og fokusere på hva vi skulle gjøre ute på banen.