Gerrard skuffet over 11 uavgjorte

Liverpool har spilt uavgjort i hele 11 av 25 ligakamper så langt i 2007/08. Mange av dem burde ha vært vunnet, mener Steven Gerrard. Jamie Redknapp tviler på Benitez.

Steven Gerrard sier til Liverpool Daily Post i dag at det er på tide at Liverpool begynner å vinne den type kamper som så langt i sesongen har endt uavgjort. Trass i ett poeng på Stamford Bridge på søndag, føler kapteinen at dette var nok en kamp de røde burde ha vunnet. Kampen var Liverpools 11. uavgjorte av 25 ligakamper denne sesongen. Dermed er Anfield-klubben den som har spilt mest uavgjort av alle klubbene i Premier League.

- Vår form har vært veldig ustabil den siste tiden, men spillet mot Chelsea er i alle fall noe vi kan bygge videre på. Men mangelen på stabilitet har blitt vår svøpe denne sesongen, samtidig som vi har spilt uavgjort i alt for mange kamper som vi burde ha vunnet. Å ta ett poeng på Stamford Bridge er akseptabelt, men å spille uavgjort i visse andre kamper, slik vi har gjort på hjemmebane denne sesongen mot lag som Aston Villa og Wigan, har vært den største kilden til frustrasjon, innrømmer Gerrard.

- Også etter Chelsea sitter vi igjen med blandede følelser. Vi er fornøyd med spillet og innsatsen gjennom hele kampen, men vi er lettere skuffet over at vi ikke fikk med oss alle tre poengene denne gangen heller, legger han til.

Liverpool har spilt uavgjort mot Chelsea i begge ligakampene denne sesongen, men Gerrard føler at de to kampene burde ha generert seks poeng i stedet for to.

- Det er frustrerende at vi har møtt Chelsea to ganger i ligaen og vært det beste laget begge gangene, uten at vi har klart å vinne noen av dem. Når du kontrollerer kamper på bortebane, slik vi gjorde i helgen, er det skuffende å ikke få med seg alle tre poengene. Det vil virke bortkastet om vi nå ikke løfter oss etter dette, men fortsetter å spille uavgjort i kamper vi burde ha vunnet. Dette var et positivt resultat i den forstand at det ikke er mange lag som reiser til Stamford Bridge og får med seg ett poeng, så det må vi bygge videre på, avslutter han.

Redknapp tviler på Benitez
Tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp uttaler til The Daily Telegraph i dag at han tviler på at Rafael Benitez noen gang klarer å vinne ligaen med Liverpool. Benitez er inne i sin fjerde sesong som Liverpool-manager, og de tre foregående har endt med en femteplass og to tredjeplasser. I år ser det ut som om man må kjempe om en fjerdeplass.

- Jeg tror ikke Liverpool kan vinne ligaen under Rafael Benitez. Jeg tror de er lengre unna enn de har vært noen gang, og har ikke en sjanse i år. Liverpool under Benitez kan slå hvem som helst på en god dag, men over en hel sesong vil de slite, sier Redknapp.

Den tidligere midtbanespillerens hovedargument er at Champions League virker å bety mer for Benitez enn ligaen.

- For Rafael Benitez er det viktigere å vinne Champions League. Det er hva han prioriterer, og alt er lagt opp etter det. Du kommer ikke til to Champions League-finaler uten å være en stor taktiker, men i motsetning til Liverpool har Arsenal, Manchester United og Chelsea mange matchvinnere i sine lag. Liverpool har bare to i Steven Gerrard og Fernando Torres. Av og til en tredje i Peter Crouch, når han får spille.

Liverpool har hentet bare sju poeng på seks ligakamper etter nyttår, og dette har Redknapp merket seg.

- Liverpool gjør for mange forandringer fra kamp til kamp, og mangler stabilitet og samhandling. De beste managerne, som Arsene Wenger og Alex Ferguson, beholder i det store og hele det samme laget og det samme systemet fra kamp til kamp. I de store kampene benytter de alltid sitt sterkeste lag. Men se på Liverpool, hvor man ikke vet hvem som vil spille på topp. Jeg er litt usikker på kvalitetene til Dirk Kuyt. Når Peter Crouch og Torres spiller sammen kan de få ting til å fungere, men de får sjelden sjansen til å spille sammen. De får kanskje en kamp eller to sammen, og så forandrer Benitez på spissrekka, avslutter Sky-eksperten.