Gillett forhandler fortsatt med DIC

Telegraph melder at George Gilletts advokater fortsatt forhandler med DIC om et salg Gilletts andel av Liverpool FC til araberne for £200M. Disse samtalene vil fortsette utover kvelden.

Advokater som representerer Liverpool-eier George Gillett Jr skal i kveld sitte i samtaler med representanter for Dubai International Capital vedrørende et salg av Gilletts halvdel av Liverpool FC for om lag £200M.

Trass i rapporter om at Gillett og partner Tom Hicks skal ha avslått det siste tilbudet fra DIC om å kjøpe ut begge eierne for om lag £400M, mener The Daily Telegraph å vite at forhandlinger fortsatt pågår i London i dette øyeblikk.

Selv om Hicks har gjort det klart at han ikke akter å selge, skal hans partner være mer på glid. Gilletts advokater skal ha forsøkt å komme til enighet med DIC i ettermiddag og kveld. Forhandlingene skal bli ledet av Amanda Staveley. Kilder nær forhandlingene skal ha sagt at tiden begynner å renne ut for Gillett med tanke på å komme til enighet med DIC. Det er imidlertid ventet at forhandlingene vil fortsette utover kvelden.

Dersom Gillett ikke takker ja til dette tilbudet, skal DIC ha gjort det klart at de vil skrinlegge sin interesse for Liverpool FC. I alle fall på kort sikt. På lengre sikt kan nok araberne likevel komme tilbake i bildet.

Tom Hicks virker uansett å være det største hinderet i veien for araberne. Ikke bare akter han å holde på sin andel av klubben. Han mener også at han har opsjon på kjøp av Gilletts andel, og således kan blokkere et salg til DIC. Han skal være fast bestemt på å ikke gi fra seg noe av sin innflytelse og makt over Liverpool FC selv om DIC skulle lykkes med å kjøpe Gilletts andel.

I et forsøk på å blokkere DIC sine fremstøt skal Hicks nå ønske å kjøpe 1% av Gilletts andel, slik at han kan bli sittende med aksjemajoriteten selv om DIC får kjøpt resten. The Daily Telegraph skriver at det for øyeblikket ikke er klart hvordan Gillett stiller seg til et slikt forslag.

Det er tvilsomt om noe slikt vil tiltale DIC, og en slik fordeling vil neppe heller gagne Liverpool FC. DIC skal visstnok kun være villige til å ta over klubbens gjeld på £350M dersom de får fullstendig kontroll over hva som skjer både på og utenfor banen i Liverpool FC.

Dersom DIC virkelig skulle få kontroll over Liverpool FC er det ventet at de vil foreta en grundig gjennomgang av alle sider ved klubbdriften.