Gillett møtte SOS

George Gillett møtte representanter for Spirit of Shankly i helgen, men ga ingen indikasjoner om eiernes planer for Liverpool FC. Amerikaneren fikk imidlertid klar beskjed om hva supporterne mente.

Liverpool-deleier George Gillett møtte Spirit of Shankly på lørdag, like før 4000 fans demonstrerte mot de amerikanske eierne i gatene. Gillett skal ha kontaktet SOS for to uker siden, der han informerte supporterunionen om at han ønsket å møte dem under sitt besøk på Merseyside.

Dette møtet fant altså sted lørdag morgen, like før SOS-demonstrasjonen mot eierne. Gillett var utrolig nok i den tro at demonstrasjonen var iscenesatt av Amanda Staveley, forhandlingslederen til DIC! Han fikk imidlertid raskt klar beskjed om at det ikke medførte riktighet!

Gillett innrømte under møtet at kommunikasjonen mellom ham selv, Tom Hicks, daglig leder Rick Parry, kommersiell manager Ian Ayre og manager Rafael Benitez kunne ha vært bedre. Amerikaneren hevdet videre at Liverpool FC hadde en sunn økonomi, og at klubbens situasjon ikke var noe verre enn den er i mange andre Premier League-klubber.

SOS ville selvsagt vite hvorfor amerikanerne hadde brutt løftet om å påføre klubben gjeld, og hvorfor man ikke hadde klart å finne penger til å bygge ny stadion. Gillett forklarte det med den globale finansielle krisen.

SOS gjorde det helt klart at de ønsket Gillett og Hicks ut av klubben, noe som også ble understreket like etterpå, da mellom 3500 og 4000 fans marsjerte i gatene mens de sang "get out of our club",  og "Yanks Out".

Gillett ga ingen indikasjoner til SOS hva eierne nå akter å foreta seg. Alt Gillett ville si til Associated Press var at han håper å være tilstede på flere seire, og at seieren over Manchester United nå inspirerte han til også å være tilstede når Liverpool spiller i Marseille tirsdag kveld.

Det faktum at Gillett ønsket å møte Spirit of Shankly ga likevel supporterne et visst håp. SOS ønsker nå at Gillett og Hicks gjør som Newcastle-eier Mike Ashley, og legger klubben ut for salg.

- At George Gillett spør om å få møte oss, viser at eierne nå begynner å få øynene opp for vårt budskap. Men de må begynne å høre etter, og vi er ikke i tvil om at de snart er nødt til det. De har kommet med en rekke løfter som de har brutt. Det fikk Gillett klar beskjed om, sier SOS-talsmann James McKenna til Associated Press.

- Gillett og Hicks må gjøre som Mike Ashley, og innse at deres tid er omme. De må ta ansvar for det gale de har gjort. Nå bør de ta den fortjenesten de har blitt tilbudt og lukke døren etter seg, legger han til.

Manager Rafael Benitez bekrefter også at han hadde et kort møte med Gillett før lørdagens kamp.

- Jeg aner ikke hvilke planer han har. Vi pratet om kampen. Det var et positivt møte, uttaler manageren.