Gillett taus om eierskapet

Gillett vil ikke kommentere om han er på jakt etter en ny eier for Liverpool FC. Hevder at Premier League er i god finansiell stand. Forberedende arbeid med det nye stadionet er i gang.

George Gillett avviser imidlertid ikke at han kommer til å få hjelp fra en amerikansk bank til å finne en kjøper til Liverpool FC.  I et intervju med den kanadiske radiostasjonen Fan 590 fikk Gillett spørsmål om blant annet klubbens eierskap, hans for forhold til Tom Hicks og utsettelsen av stadionbyggingen i Stanley Park.

På spekulasjoner om at Merill Lynch har fått i oppgave å lete etter en potensielle kjøper, svarer Gillett følgende:
- Vi vil ikke kommentere det. Det er for mange spekulasjoner allerede.

Gillett insisterer på at skriveriene i britisk media er oppdiktet. Han snakket mer åpent om forholdet til Hicks, som tidligere har vært anstrengt.
- Vi jobber sammen. Tingene er bra. Tom er en stor kar, og han er smart også. Vi kom ut på feil grunnlag, og vi er litt flaue over det.

Gillett ville ikke snakke om hvorfor eierduoen har blitt så upopulær blant Liverpool-fansen. Han foretrekker at klubben står for pratingen.
- Jeg tror dere må spørre fansen. Jeg tror det er saker som har skjedd som har opprørt dem.

- Men jeg tror de er ved et punkt hvor de lar guttene vise ferdighetene sine og hvor de tillater Rafa, en av de største trenerne i idrettshistorien, å gjøre jobben sin. Vi ønsker å la det ligge slik.

- Vi kommer til å fortsette å jobbe i kulissene. Vi lar klubben stå for snakkingen.

Hicks og Gillett offentliggjorde nylig at bygging av det nye stadionanlegget i Stanley Park er utsatt grunnet de vanskelige økonomiske tidene. Han insisterer på at forberedende arbeid pågår, og hevder at Premier League-klubbenes gjeld, inkludert Liverpools, ikke har kommet ut av kontroll.
- Har dere lagt merke til hva som skjer i den virkelige verden? Vi har lagt det (stadion) til side midlertidig, men vi fortsetter med å investere betydelige summer i ingeniørarbeid, planlegging, arkitektur, alle ulike tiltak man må i gjennom.

- Så det er betydelig innsats som pågår. Men den nåværende situasjonen i finansverdenen har utsatt starten for en periode.

- Premier League er i god finansiell stand basert på hva jeg ser over der.

- Eksempelet jeg vil bruke er hvis en person bor i et hus som han har lån på, så synes jeg ikke det er dårlig.

- Lånet må være relatert til personen inntekt, hvordan lånet er lagt opp og etter hvilke betingelser.