Gillett tilstede på Anfield i morgen

George Gillett vil overvære sin første kamp siden desember når Liverpool er vertskap for Man Utd i morgen. Han vil utvilsomt få føle supporternes vrede, og LFC iverksetter ekstra sikkerhetstiltak.

The Times melder at det vil iverksettes strenge sikkerhetstiltak på Anfield i forbindelse med at deleier George Gillett jr skal overvære morgendagens kamp mot Manchester United. Dette skjer altså samme dag som Spirit of Shankly holder en ny stor demonstrasjon mot eierne.

Det hersker ikke tvil om at Gillett vil bli møtt med en svært fiendtlig holdning fra klubbens supportere. Amerikaneren har ikke besøkt Anfield siden tilsvarende kamp i desember i fjor. Det var i de tider hvor supporterne begynte å miste all tillit til eierne. Den gangen ble han på det sterkeste advart mot å dra på kampen. Det anstrengte forholdet supporterne har til eierne har slett ikke blitt bedre siden den gang, snarere tvert i mot.

Situasjonen er så delikat at klubbledelsen i går, av sikkerhetshensyn, ikke ville bekrefte overfor The Times om amerikanerne vil være tilstede på kampen i morgen eller ei. Men avisen påstår at Gillett flyr til Liverpool i dag, og vil gå på kampen, om han ikke skulle ombestemme seg i siste øyeblikk.

Liverpool FC skal denne uken ha holdt samtaler med Merseyside-politiet med tanke på å styrke sikkerheten rundt Gillett. Klubben frykter at deleierens tilstedeværelse vil resultere i at situasjonen med supporterne tilspisser seg ytterligere. Dette etter at Spirit of Shankly har beskrevet morgendagens protestmarsj som "en marsj av lidenskap, en marsj i sinne og en marsj i rød solidaritet".