Gjensyn med gamle helter

Det blir gjensyn med tre gamle Liverpool-helter når Newcastle gjester Anfield i morgen. Torres kan slette Nistelrooy-rekord, og Kuyt mener at spanjolen er verdens beste spiss.

Kevin Keegan, Terry McDermott og Michael Owen er alle navn som fremkaller gode minner hos nostalgiske Liverpool-supportere. I morgen står imidlertid den populære trioen på "fiendens side" i 90 minutter.

Keegan er som kjent tilbake i managerstolen på St James' Park, med Terry McDermott som sin høyre hånd. Keegan har fortsatt ikke opplevd å vinne kamp etter at han tok over managervervet i Newcastle etter Sam Allardyce. Dette blir managerens første gjensyn med Anfield på fire år.

Det er også forventet at skadeforfulgte Michael Owen vil starte på topp for gjestene mot sin barndomsklubb. Det er noe han ser frem til, selv om Newcastle ikke har vunnet en ligakamp på Anfield siden 1994. Owen gjorde 118 mål på 216 ligakamper for Liverpool, før han vendte de røde ryggen til fordel for Real Madrid i 2004.

- Det blir et stort øyeblikk å løpe ut på Anfield igjen. Enten blir det en god ettermiddag, eller så blir det en dårlig ettermiddag. Det er virkelig ille å bli slått av din gamle klubb, og vi tapte 2-0 sist vi spilte på Anfield. Men får du et godt resultat mot din tidligere arbeidsgiver, er det alltid hyggelig. Du ønsker ikke å forlate stadion duknakket mens du sniker deg opp i spillerbussen, erkjenner den tidligere goalgetteren til Newcastles offisielle nettsted.

Owen vil trolig få Alan Smith som sin makker på topp i morgen. Smith vil da spille sin første kamp på Anfield siden han brakk foten og fikk ankelen ut av ledd på samme bane som Manchester United-spiller for to år siden.

Kuyt mener at Torres er verdens beste spiss
I et intervju med The Guardian uttaler Dirk Kuyt at lagkamerat Fernando Torres er verdens beste spiss for øyeblikket. Spanjolen har gjort tre hat-trick denne sesongen, og har nettet tre i begge de to siste hjemmekampene.

- Jeg har spilt sammen med mange gode spisser. Torres er definitivt en av de beste i verden, og kanskje den aller beste for øyeblikket. Han scorer mål uten å måtte anstrenge seg i Europas tøffeste liga. Han er utrolig. Det er litt kjedelig å gjenta det hele tiden, men han scorer jo hat-trick nesten hver uke, sier en imponert hollender.

- Jeg har aldri sett noen som er så kjapp og god med ballen i beina. Han vender råkjapt og er også veldig sterk. Han er på vei mot toppen, om han ikke allerede er der. Han kan komme til å score 30 mål denne sesongen. Fortsetter vi å spille godt som lag kan vi skape sjanser for ham. Kanskje kan han ta igjen Ronaldo og bli ligaens toppscorer, men jeg er sikker på at Fernando fokuserer på å hjelpe laget til å vinne noe denne sesongen, samt å ta fjerdeplassen. For øyeblikket scorer han nesten i hver kamp, og fortsetter han med det vil det ikke bli problemer å ta fjerdeplassen. Men vi får se hva som skjer, legger han til.

- Det er utrolig hvor kjapt han har funnet seg til rette i England. Jeg vet selv hvor vanskelig det er. Det må være spesielt vanskelig når du er fra Spania og ikke kan språket. Da er det fantastisk å gjøre det så bra i sin første sesong her.

Torres kan slå Nistelrooys rekord
Scorer Torres seks ligamål til før sesongslutt tar han over hegemoniet som den utlendingen som har gjort flest mål i sin debutsesong i den engelske toppserien. En rekord som Ruud van Nistelrooy innehar med 23 mål for Manchester United i 2001/02. Liverpools toppscorer har allerede gjort flere ligamål enn Thierry Henry klarte i sin første sesong i Arsenal.

Spanjolen blir nesten garantert den første Liverpool-spiller på 12 år til å nå 20 ligamål, noe Michael Owen aldri klarte i sin tid på Anfield.

- Det ser så enkelt ut det han gjør, men jeg vet det ikke er enkelt. Han får det til å se så enkelt ut fordi han er en så god spiller, sier Kuyt.

- Vendepunktet for oss som lag var kanskje Inter-kampen. Det var en viktig kamp for oss. Vi henger fortsatt med i Champions League, og skal spille returkampen i neste uke. Etter hjemmekampen mot Inter sa vi til hverandre at vi definitivt ønsker å spille i Champions League også neste sesong. Derfor er vi glade for at vi klarte å slå Bolton og West Ham, og nå ser vi frem til Newcastle-kampen. Vi har inntatt fjerdeplassen nå, og akter å bli der. Vi har alltid visst at vi besitter kvalitetene som trengs i dette laget. Vi har vunnet fire kamper på rad nå, og ønsker å holde seiersrekken gående så lenge som mulig, avslutter nederlenderen.