Gjensyn med Plautz

Liverpool er nå på vei til Marseille. Der får de gjensyn med Konrad Plautz. Østerrikeren som dømte da de røde tapte for Marseille på Anfield i fjor, samt da Riise gjorde selvmål mot Chelsea.

For halvannen time siden lettet flyet med Liverpools tropp fra John Lennon Airport med kurs for Frankrike. De røde spiller som kjent sin første kamp i gruppespillet i årets Champions League mot Marseille i morgen kveld.

Siste nytt omkring laget til den kampen vil Rafael Benitez komme med på en pressekonferanse i ettermiddag. Deretter vil han lede laget gjennom en treningsøkt på Stade Velodrome.

Liverpool møter et fulltallig hjemmelag, etter at midtbanespillerne Hatem Ben Arfa og Mathieu Valbuena har ristet av seg skader. Ben Arfa kom inn som reserve da Marseille spilte 1-1 mot Bordeaux på lørdag, og kjente ingenting til verken lårstrekken eller kneskaden han har slitt med.

Marseille er i likhet med Liverpool ubeseiret så langt denne sesongen.

- Vi er stinne av selvtillit og må ikke føle oss underlegne. Vi har intet å frykte, sier Valbuena som også var tilbake i spill i helgen, etter en lyskestrekk.

- Liverpool er favoritter i denne gruppen, men det er greit å starte mot dem, legger mannen som gjorde Marseilles mål på Anfield i fjor til.

Konrad Plautz fra Østerrike dømmer morgendagens kamp. Dette er for øvrig samme dommer som dømte lagene i nevnte kamp på Anfield. Den gangen sto han i alle fall frem som alt annet enn hjemmedommer.

Plautz har dømt Liverpool fem ganger tidligere. Først gang var i oktober 2002 da Michael Owen gjorde hat-trick mot Spartak Moskva. Tre år senere gjorde Florent Sinama-Pongolle og Luis Garcia målene da Real Betis ble slått 2-1 i Spania. Senere samme sesong var pipeblåseren kampleder da Liverpool tapte 1-0 for Benfica i Portugal. Og alle husker vel tilleggstiden Plautz la til da Chelsea fikk sin utligning på Anfield i fjorårets semifinale.

Assistentdommere i Marseille vil være Bernhard Zauner og Armin Eder. Fjerdedommeren heter Oliver Drachta.