God start for Kuyt

Nederland knuste regjerende verdensmester Italia med 3-0 i ”dødens” gruppe. Kuyt viste solid form og hadde to målgivende pasninger. Capello bestemmer landslagskaptein i august.

Dirk Kuyt spilte fra start i en posisjon ute til høyre på midtbanen i en 4-2-3-1-formasjon for Nederland mot Italia. Real Madrids Ruud van Nistelrooy sendte de oransje i ledelsen etter 26 minutter. Fem minutter senere sendte Giovanni van Bronckhorst i vei en langpasning. Kuyt headet nydelig ned til Wesley Sneijder som satte ballen kontant i nota bak Italias keeper Gianluigi Buffon. I en svært underholdende kamp hadde Italia flere gode sjanser til å redusere, men på en kontring i det 79. minutt punkterte Nederland kampen definitivt. Kuyt fikk ballen servert alene med Buffon, men keeper reddet avslutningen mesterlig. Kuyt plukket opp returen og la et presist innlegg til Giovanni van Bronckhorst som headet ballen i nettet via en italiensk forsvarer. Kuyt ble byttet ut like etter scoringen, til fordel for PSV Eindhovens Ibrahim Afellay. I og med at Romania og Frankrike spilte uavgjort (0-0) i den andre kampen i gruppen, så sikrer Nederland avansement til kvartfinalen med seier mot Frankrike på fredag.