Godt år for Stephen Darby

Kapteinen på reservelaget vant først reserveligaen i 2008 og har senere spilt for Liverpool i Carling Cup og CL. Nå ønsker han at 2009 blir et år hvor tar han ytterligere et skritt videre.

I et intervju med liverpoolfc.tv forteller den 20-årige scouseren at han er i ferd med å legge bak seg et godt år i sin fotballkarriere, men at det nå samtidig er viktig å ikke hvile på laurbærene og se framover mot nye mål som skal bringe ham ytterligere videre.

- Det var en stor kveld for meg, Jay og Martin og det er noe jeg aldri vil glemme, sier Stephen om kampen mot PSV hvor alle de tre lokale spillerne debuterte i Champions League som innbyttere.

- Jeg har kjent disse guttene siden vi var ni år gamle og de er også mine beste kamerater. Det var virkelig spesielt å dele dette med dem og forhåpentligvis kan vi oppleve mer av dette i fremtiden. Det er alltid spesielt å se lokale spillere slå igjennom og det var virkelig en fin kveld for oss.

- Det å spille på førstelaget er noe du drømmer om som en liten gutt og forhåpentligvis får jeg en ny sjanse snart. Du må bare holde beina på bakken og fortsatt jobbe hardt videre.

- 2008 har vært et virkelig godt år for meg personlig og en god sesong så langt. Jeg debuterte på førstelaget mot Tottenham i Carling Cup, som er en annen kveld jeg vil huske for resten av livet. Jeg fikk spille de siste ti minuttene og det var et stolt øyeblikk for meg og min familie.

- Det har vært herlig å kunne debutere på førstelaget og vinne tre trofeer med reservene det siste året, men det er tid for å glemme det nå å fortsette å arbeide hardt og utvikle seg.

- Vi vet på reservelaget at vi ikke har startet denne sesongen bra og vi håper å rette på det med seier mot Hull. Vi er nødt til å arbeide hardere som et lag, både med og uten ball.

- Gary (Ablett) fortalte oss før sesongen at alle lag nå ville prøve å slå oss etter hva vi oppnådde, og det er hva som har skjedd.

- Jeg synes heller ikke vi har hatt den lille flaksen vi hadde forrige sesong, og som du av og til behøver. Hvis du ser på siste kamp mot Bolton skulle vi hatt to straffespark, og kanskje var et av målene deres offside.

- Gary er en utmerket trener og bra for meg som forsvarer siden han har spilt som det på det høyeste nivået med Liverpool. Han er alltid klar til å gi deg råd og oppmuntre deg.