Godt tak på Boro

I første ligakamp hjemme venter Middlesbrough. De røde har ikke tapt på Anfield mot laget fra nordøst siden 1976. Bortelaget har få skader, men svekket stall.

Liverpool spiller sin første hjemmekamp for sesongen på lørdag når Middlesbrough kommer på besøk. Rafael Benítez' mannskap vant 3-2 i tilsvarende oppgjør forrige sesong, og Fernando Torres scoret for første gang et hattrick på Anfield. Tuncay Sanli sendte Middlesbrough i føringen etter bare ni minutter, men takket være "El Niño" så ble det tre poeng. Spissen nettet i det 28., 29. og 61. minutt. Stewart Downing reduserte syv minutter før slutt. Boro avsluttet kampen med 10 spillere etter at Jeremie Aliadiere ble utvist.

Fernando Torres lagde også hattrick mot West Ham to uker senere, og ble den første røde på 60 år til å bokføre hattricks i to hjemmekamper på rad.

Godt tak på Boro hjemme
Liverpool har ikke tapt mot Middlesbrough på syv kamper i Premier League (tre seirer og fire uavgjort). The Teessiders har aldri vunnet på Anfield i Premier League, og de røde har ikke gått poengløse av banen mot nordøst-laget siden 0-2-tapet på Riverside 20. november 2004.

Etterkrigsstaistikken viser at Liverpool har vunnet 21 av 38 ligakamper hjemme mot Middlesbrough. Gjestene har kun tatt med seg alle poengene ved åtte anledninger, og det skjedde sist 6. mars 1976.

Siden Premier League ble innført har ni kamper endt med hjemmeseier og fire med uavgjort. De tre siste sesongene har Benítez & co tatt alle poengene, mens det i 2004/05 ble 1-1. Målforskjellen er 26-7. Ni av målene kom i de to kamper, i 1996/97 (5-1) og 1992/93 (4-1). Fowler sto for fire av nettkjenningene i 1996/97. Merseysiderne har vunnet fire av de syv siste hjemmekampene med 2-0.

Boro åpnet med seier
Middlesbrough åpnet sesongen med 2-1-seier mot Tottenham på Riverside. David Wheater (71.) og Mido (86.) var målscorere for hjemmelaget.
Lagoppstilling i ligaåpningen: Bradley Jones, Emanuel Pogatetz, Andrew Taylor, David Wheater, Robert Huth, Gary O'Neil, Mohamed Shawky, Stewart Downing, Afonso Alves (Ahmed Hossam Mido, 82), Sanli Tuncay (Didier Digard, 72), Jeremie Aliadiere.