Gulácsi sulten på seniorsuksess

Gulácsi stolt over Ungarn i U19-EM, og ser frem til U20-VM. Keeperen har forbedret seg på Anfield. Håper på en plass på A-landslaget og spill for Liverpools førstelag. Barnett på prøve i Tranmere.

Til tross for et skuffende semifinaletap mot Italia, så tror Péter Gulácsi at U19-EM kan være et springbrett for fremtidig suksess. Ungarn tapte 0-1 mot Azzurrini i Plzen på onsdag, og dermed var turneringen over for Liverpools trio Krisztián Németh, András Simon og Péter Gulácsi. Det hadde begynt så lovende med 1-0-seirer mot Bulgaria og Spania. Liverpool-keeperen håper at seiersfølelsen i troppen kommer til å vedvare.
- Vi er fornøyd med hva vi har oppnådd, men nå ønsker vi å ta neste steg, uttaler Gulácsi til uefa.com.

- Det vi har gjort er briljant, en stor suksess for ungarsk fotball. Vi ønsker imidlertid å gjøre fansen gladere. Det er målet vårt nå. Seiersfølelsen har vært virkelig viktig. Før den første kampen visste ingen hvordan vi ville gjøre det. Så fort vi hadde vunnet den, så hadde alle på laget virkelig troen. Vi må beholde den.

Tolv av spillerne i Ungarns tropp var også involvert i U17-EM i 2006. Gulácsi ser frem til deltagelse i U20-VM i Egypt neste år.
- Det viktigste er lagånden vår. Vi har et virkelig godt lag. Vi er venner, og det er vår største styrke. Vi har vært sammen i fem eller seks år. Vi kjenner hverandre svært godt. Det er som å spille med venner. Alle spiller for seg selv og for hverandre.

Gulácsi vet godt viktigheten av å prestere på U-landslagsnivå. Liverpool fikk øynene opp for keeperen da han spilte for Ungarn U17.
- Liverpool så meg i noen landskamper. De begynte å komme til klubben min [MTK Budapest] for å se meg i noen flere kamper. Så inviterte de meg over på prøvespill i ti dager. Så ønsket de å signere meg.

- Jeg har vært der i ett år. Det har vært svært annerledes for meg. Hovedforskjellen er holdningene. De er mer profesjonelle, alle er fokusert på jobben sin. Det har vært positivt fra begynnelsen av. Jeg nyter å være der, og jeg forsøker å jobbe hardt.

Den tidligere MTK Budapest-spilleren drømmer om å spille både for Ungarns seniorlandslag og Liverpools førstelag.
- Jeg ønsker å komme med i seniorlandslagstroppen. I Liverpool ønsker jeg å komme inn på førstelaget, selv om det blir veldig vanskelig. Kanskje trenger jeg enda ett år på reservelaget og trene med førstelaget for å få mer erfaring før jeg blir utlånt. Man kan ikke ha det bedre enn å trene med Steven Gerrard eller Fernando Torres.

- Jeg må forbedre meg. Jeg må bli raskere ut fra streken og mer aggressiv på innlegg. Jeg forbedret begge deler dette året. Det har vært lettere å spille i denne turneringen, så det er et godt tegn.


Barnett på prøve i Tranmere
Charlie Barnett ble FA Youth Cup-mester for liverpool både i 2006 og 2007. Sist sommer fikk han beskjed om at han ikke ville blli satset på, og han var på prøvespill i Newcastle under pre-season. Så spilte han sesongåpningen for Liverpool U18, før han forsvant fra klubben. Han havnet så i Blackburn og Ipswich på prøvespill, men slet med å få prfesjonell kontrakt. Nå har han startet pre-season med Tranmere. 19-åringen har trent med Rovers siden starten av juli, og han har spilt i tre treningskamper de siste åtte dagene. Tranmeres manager Ronnie Moore var imponerte over Barnett, som bor i Everton, i 4-1-seieren mot Southport.
- Charlie er en ung gutt som gjorde det bra med Liverpool på juniornivå. Vi tar bare en titt på ham. Jeg synes han gjorde en god kamp mot Southport. Han behandlet ballen, spilte den og lot spille flyte for oss. Man kan se på måten han spiller at han ble brakt frem av Liverpool. Han liker ikke å gi den bort. Hans bevegelser er gode. Selvsagt kan han spille ballen bra. Det er mange som kan se an en pasning, men ikke spille den. Charlie kan begge deler.

Moore ønsker ikke å sette noe tidperspektiv når klubben må bestemme seg om de vil tilbu Barnett en kontrakt.
- Hvis vi får til noe med Barnett, så ønsker vi det. I øyeblikket så trener han med oss.