Hammers-kampen spilles 5.mars

Liverpools hengekamp, hjemmekampen mot West Ham, er terminfestet til onsdag 5.mars. Babel maner til fokus. Barry tvilsom for Villa. Fowler ferdig for sesongen.

Liverpools hengekamp, den utsatte hjemmekampen mot West Ham, har blitt terminfestet til onsdag 5.mars, og avspark blir kl 21.00 skandinavisk tid. Denne kampen skulle egentlig ha blitt spilt i august, men ble da utsatt på grunn av at den kolliderte med en av Liverpools kvalifiseringskamper i Champions League. Nå har man klart å finne en ledig midtuke i begynnelsen av mars, ettersom Liverpools 1/8-finale mot Inter i Italia går en uke etter de andre 1/8-finalene.

Babel: - Vi må beholde fokus
Liverpool er i avisene av alt annet enn sportslige årsaker om dagen, og alt oppstyret rundt klubbens eiere og usikkerheten rundt manageren påvirker nok spillere og manager mer enn de liker å innrømme. I dag er Ryan Babel ute i Liverpool Echo og maner til fokus på det sportslige. Nederlenderen oppfordrer sine lagkamerater til ikke å la seg distrahere av det som skjer utenfor banen, og uttaler at han forventer at Rafael Benitez er Liverpool-manager også neste sesong.

- Spillerne konsentrerer seg om å trene og spille kamper uansett hva som skjer, og det må vi fortsette med. Vi snakker ikke om manageren eller spekulasjonene rundt klubben, og vi tror ikke nødvendigvis på alt som står i avisene. Jeg vet at Benitez allerede har sagt at han er lykkelig her, og jeg forventer at han fortsatt er her neste år, sier Babel.

- Folk vil snakke om oss om vi avgir poeng, så det er enklere når vi vinner. Dersom vi går til finalen i FA-cupen vil det være et stort øyeblikk i karrieren min. Så vi må gjøre vårt beste for å fortsette og vinne kamper, og nå finalen, legger han til.

Babel var glad for å komme på scoringslista igjen mot Luton, og syntes at laget spilte bedre og bedre utover i kampen.

- I første omgang var det øyeblikk der jeg kanskje var litt ukonsentrert, og jeg er ikke fornøyd med ballkontrollen min når vi kontret. Men det var godt å score mål, og jeg er spesielt godt fornøyd med at det var vår første scoring i kampen, da den alltid er viktig. Jeg syntes vi spilte mye bedre etter pause. Det er alltid enklere å spille etter at du har tatt ledelsen. Det gir deg en god plattform å bygge videre på.

- Når du leder og motstanderen er trøtte, får du ofte flere muligheter. Noen ganger forsøkte jeg meg i midten, og andre ganger måtte jeg holde posisjonen min på venstresiden. Det var en morsom kamp å spille i.

Barry tvilsom for Villa
På mandag gjester som kjent Aston Villa Anfield til et viktig ligaoppgjør. Birmingham Mail melder at Villa-kaptein Gareth Barry er tvilsom til den kampen, etter å ha pådratt seg en skade under trening en uke før kampen. Skaden skal imidlertid ikke være så ille som man først fryktet, og det antas at midtbanespilleren har 50% sjanse til å bli skadefri. Villa må som kjent klare seg uten sin faste målvakt, Scott Carson, i denne kampen, da han ifølge Premier League-reglementet ikke får spille mot klubben han er lånt ut fra. Stuart Taylor vil vikariere mellom stengene.

Fowler ferdig for sesongen
Fra Cardiff meldes det at Liverpool-legenden Robbie Fowler ikke kommer til å spille mer fotball denne sesongen, etter at en hofteskade viser seg å være alvorligere en først antatt. Det var under en operasjon på skaden i Colorado, USA, at man oppdaget at skaden var mer alvorlig enn man trodde på forhånd. 32-åringen skal imidlertid ha tatt mål av seg til å spille fotball for Cardiff også neste sesong. Denne sesongen har han gjort 6 mål på 16 kamper for Championship-klubben.