Håper Duran blir klar til pre-season

Gary Ablett håper at skadeforfulgte Fransisco Duran kan være tilgjengelig til starten av kommende sesong. Javier Mascherano startet da Argentina vant stort mot Mexico.

Forsiktig med Pacheco
I et intervju med Liverpools hjemmeside forteller Gary Ablett om sesongen hvor hans reservelag vant sin serie, og flere av ungguttene viste seg fram på en positiv måte. Rafael Benitez har bekreftet at spillere som Emiliano Insua, Damien Plessis og Krisztian Nemeth til neste sesong vil trene med førstelaget.

I et tidligere utdrag av intervjuet forklarer Ablett at toppscorer Nemeth både er en naturlig målscorer, og kan minne om Kenny Dalglish i måten han skaffer seg plass på inne i straffefeltet. Til neste sesong håper Gary Ablett at han også vil kunne benytte Francisco Duran fra start av, etter at 20-åringen kjemper seg tilbake fra sin andre alvorlige skade i det samme kneet.

- Han er en veldig god spiller, sier Ablett. - Det er synd og skam det som har skjedd, men hans innstilling under opptreningen har vært førsteklasses. Du vil ikke finne en mer dedikert ung fotballspiller i dette landet. Han har jobbet knallhardt og hørt på hva fysioterapeutene sier. Han vil reise tilbake til Spania i sommer og vi vil igjen vurdere hans situasjon. Vi håper at han kan bli klar til å starte pre-season trening.

Et annet talent fra Spania er 17-årige Daniel Pacheco (bildet), som ble flyttet rett til Melwood da han skapte raseri i Barcelona etter at de røde greide å hente ham fra storklubben.

- Danny kom hit da han bare var 16 år gammel og begynte umiddelbart å trene på Melwood, bekrefter Ablett. - Det har vært en enorm læreprosess for ham, slik som det har vært for oss. Vi må gå forsiktig frem så vi lærer å kjenne ham og hans fotball, og hvor mye han skal spille i hver enkelt kamp. Vi følte at vi har gjort dette riktig og i sin debut fra start på reservelaget scoret han et fantastisk mål mot et rutinert lag fra Sunderland, og all honnør til ham for det.


4-1 til Mascherano
Javier Mascherano spilte hele kampen da Argentina slo Mexico med 4-1 i en privatlandskamp i San Diego i natt. Målscorere for de hvite og lyseblå var Lionel Messi, Sergio Aguero, Nicolas Burdisso og Maxi Rodriguez.