Håper på ny debutseier mot Man Utd

Riera debuterte for Man City med seier mot Man Utd. Rafa tror Riera vil tilføre angrepspillet en ny dimensjon. Lettere å finne seg til rette med mange spanjoler i klubben. Hansen ikke involvert.

Albert Riera håper å debutere mot Manchester United neste lørdag. Rafael Benítez har vært manager for Liverpool i åtte ligakamper mot de røde djevlene, men har ennå ikke opplevd seier. Riera ønsker å bidra til å snu den trenden. Kantspilleren var med å beseire United i debuten for Manchester City.
- Det ville være en drøm å starte på samme måte. Det var kanskje et perfekt valg av tidspunkt for meg å dra til City, å spille i derbyet, uttaler Riera.

- Det var fantastisk for City å vinne den kampen. Vi vant 3-1, men vi hadde vært fornøyd med 1-0. Det å beseire United var stort for fans og spillere.

- Jeg vet at kampene mot United er veldig, veldig viktige for Livepools supportere. Jeg vet hvor stor den kampen er i Premier League. Jeg håper at jeg kan være med på det samme igjen.

Og Rafael Benítez ble svært glad da han hørte om Rieras debutkamp mot City.
- Jeg ville like en tilsvarende start. Hvis han er så heldig, kanskje jeg vil ta ham med mot Manchester United hver gang!

Riera vet at forventningene er store i en storklubb som Liverpool.
- Jeg forstår forventningene. Jeg liker ansvar, og jeg har aldri vært engstelig ute på banen. Jeg vil fortsette på samme måte gjennom hele karrieren.

- Jeg føler ikke press. Jeg vil fortsette å spille slik jeg gjorde i Espanyol. Jeg vil gjøre det sjefen ber meg om. Jeg vil gjøre mitt beste for laget hele tiden. Jeg lover å gi 100 prosent i hver kamp.

I vårsesongen 2006 ble han kjent med engelsk fotball under låneoppholdet i Manchester City.
- Jeg ble ikke overrasket over hvor fysisk fotballen var i England. Det er mer fysisk enn i Spania, men jeg visste det på forhånd. Da jeg var i Manchester City, fant jeg ut hvordan det var i Premier League. Jeg er forberedt nå. Jeg er klar til å sette inn taklinger, ikke bare være den som blir taklet!

Rafael Benítez tror at kantspilleren Albert Riera vil tilføre Liverpools angrepspill en ny dimensjon.
- Vi har måttet bruke Yossi og Ryan. Begge spillerne liker å trekke innover, så for spissene har det vært litt vanskelig. Dersom Albert kan komme seg forbi spillere ute på kanten, kan han bidra med innlegg til spissene, og han kan få innleggene tidlig inn, noe som vil være bedre for angriperne. Det vil gi mer rom til Torres, Keane og Gerrard.

Benítez tror at Riera vil finne seg fort til rette, spesielt med så mange spansktalende i stab og spillerstall.
- Vi har spanjoler her. Det kan gjøre det lettere for ham. Et eksempel er Mascherano. Alle vet hvilken fantastisk spiller han er, men i West Ham trodde ikke folk at han kunne håndtere Premier League.

- Men så fort han kom hit og hadde en trener som snakket spansk med ham, begynte han å vise kvalitet. Det er enklere for spansktalende spillere å komme hit.

Riera kjenner til flere av de spanske spillerne fra tidligere.
- De spillerne som har vært med Spania, kan hjelpe meg. Jeg kjenner ikke Arbeloa så godt, men jeg har kjent Reina, Torres og Alonso i lang tid og fra Spania U17.

- Jeg er sikker på at de kan hjelpe meg, og at jeg kan hjelpe dem også. Jeg kom ikke hit fordi det var mange spanjoler her. Jeg kom til Liverpool grunnet fotballen.

Rafael Benítez tror Liverpool kan bli et svært angrepsvillig lag denne sesongen.
- Vi har flere offensive spillere i troppen. Degen og Dossena er offensive sidebacker. Vi vet at vi har flere avslutninger utenfor enn noe annet lag. Nå vil jeg at vi får flere skudd på mål enn noen andre! Vi kommer da til å score flere mål. Vi er godt organiserte i forsvar. Forrige sesong scoret vi flest mål. Jeg tror vi har en fin balanse i laget. Vi må bli bedre på flere områder, men vi er et lag som angriper mye og ikke slipper inn mange mål.

Hansen ikke med
Martin Hansen var ikke involvert da Danmark U19 spilte 3-3 mot Norge U19 i en privatlandskamp på Løten. Norge utlignet syv minutter på overtid. Lyngbys Nicklas Wier Højlund voktet buret for danskene, mens Kristian Fæste fra Vejle var keeperreserve.