Hicks med pengeproblemer

Liverpools medeier Tom Hicks har måttet skrinlegge et stort prosjekt grunnet økonomikrisen i USA, som setter nye spørsmålstegn ved finansieringen av ny stadion i Stanley Park.

Hicks innrømmer overfor Dallas Morning News at det er økonomiske problemer, og dette har medført at man har måttet legge et prosjekt kalt Glorypark på is. Planene var å bygge et område som innbefattet restauranter, forretninger, kontorer og leiligheter. Dette skulle ligge like ved stadion til Texas Rangers, baseball-laget som Hicks eier.

- Vi er inne i den største økonomiske krisen jeg har sett over de siste 20 årene, sier Hicks til avisen.

Planer om et enormt hotell i nærheten er også utsatt, og hvor Tom Hicks var en av partnerne.

Hicks sier nå at man man vil arbeide for å få til en ny og nedgradert utgave av Glorypark, og hvor man kan bygge mer gradvis enn først tenkt.

- Finansiering og bygging av prosjektet mellom Rangers Ballpark og nye Cowboys stadium har måttet legges på is på grunn av ekstreme forhold i dette landets økonomi, fortsetter Hicks i en pressemelding.

- Vi har lagt ned enormt mye tid og penger i Glorypark, men når alt kommer til alt kan ikke drømmer bli realitet dersom man ikke har den rette finansieringspakken. Vi vil nå søke etter alternative løsninger.

- Da min familie kjøpte Rangers, lovet vi å investere i utvikling også rundt the Ballpark. Det skal vi fortsatt gjøre, men det kan være at vi må gå igjennom på nytt hva som skal bli bygget og kan bli bygget hvis den økonomiske situasjon fortsetter.

Dette ligner på Liverpools planer om en ny stadion i Stanley Park, hvor Hicks og Gillett har måttet komme tilbake med billigere planer for arenaen som er ment å huse 60.000 fans, med mulighet til å utvide kapasiteten til 71.000.

Amerikanerne har fått godkjent også sine siste tegninger, men det vil bli rettet nye spørsmålstegn ved om man greier, og har økonomiske muskler, til å komme i gang med arbeidet i september, og konstruksjonsarbeidet i oktober/november.

Ifølge en kilde, fra børsmarkedet, som Liverpool Echo har vært i kontakt med, synes det lite trolig at arbeidet med Liverpools nye stadion kan skje som planlagt.

- Om noe, så er det nå vanskeligere å start slike prosjekt i dette landet enn det vil være i USA.

- En kan begynne med rentenivået, som er dobbelt så høyt i Storbritannia som det er i USA for øyeblikket, fortsetter kilden.

- Det gjør at det vil bli dyrere å låne penger, spesielt når en snakker i en slik skala som å bygge en ny stadion.

- Långivere ber også låntakere om å legge inn vesentlig mer egenkapital enn hva tilfellet var for et år siden.

- Til slutt har du også den faktoren at prisene på råvarer øker, og som uunngåelig vil prege kostnadene ved å bygge en stadion.

En talsmann for Hicks, i London, gir Echo dette svaret på rapportene om problemer med økonomien: - Stadion vil bli bygget slik som planlagt.