Historiske hattrick

Første klubb med hattrick i PL, FA-cup, ligacup og CL i en og samme sesong. Bolton legger ingen spesielle planer for å stoppe Torres. Pacheco mister trolig reservekamp. Kacaniklic med avbud.

Liverpool ble den første klubben til å bokføre hattrick i Premier League, FA-cup, ligacup og Champions League i en og samme sesong.

Fernando Torres har nettet tre ganger i en og samme kamp ved to anledninger. Først i Carling Cup i 4-2-seieren mot Reading i september. Så i Premier League mot Middlesbrough sist helg. Steven Gerrard scoret tre da Luton gjestet Anfield i 3.rundeomkamp i FA-cupen. Yossi Benayoun har også to hattrick, mot Besiktas i Champions League og mot Havant & Waterlooville i FA-cupen.

Storlag som Arsenal og Manchester United har altså ikke klart noe lignende. Tottenham er faktisk klubben som har kommet nærmest. I 1994/95 sørget Spurs for hattrick i alle de hjemlige turneringene. Teddy Sheringham nettet tre mot Newcastle i Premier League, Jürgen Klinsmann gjorde det samme mot Watford i ligacupen, mens Ronnie Rosenthal kom på scoringslista tre ganger mot Southampton i FA-cupen. Men Tottenham spilte altså ikke i Champions League den sesongen.

Legger ingen spesielle planer for å stoppe Torres
Bolton-forsvarer Matt Taylor innrømmer at "The Trotters" må nøytralisere Fernando Torres dersom de skal ta tre poeng mot Liverpool på søndag. Den tidligere Portsmouth-spilleren er imponert over hva El Niño har prestert så langt denne sesongen. Han er klar over hvilken trussel spanjolen kan være, men Bolton kommer likevel ikke til å endre spillemåte for å stoppe mannen med 21 fulltreffere for "The Reds".

- Vi har ingen spesielle planer for Torres. Vi må kneble ham, men vi kommer ikke til å endre spillet vårt på grunn av ham, uttaler Taylor.

- Det er nok av fantastiske spillere i Premier League, kanskje finnes de beste spillerne her, så vi har ingen spesielle planer. Vi må bare sørge for at vi får til vårt eget spill.

Bolton har vunnet to og spilt to uavgjort mot Liverpool i de fire siste kampene på Reebok Stadium, og Taylor er overbevist om de har den rette mentaliteten mot de beste lagene til igjen å påføre Liverpool poengtap.
- Det er en stor kamp, men vi ser ut til å heve oss i store kamper. Akkurat før jeg kom hadde spillerne beseiret Manchester United hjemme, forteller Taylor.

- Det er alltid vanskelig mot Liverpol, men det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne få et godt resultat. Det er viktig at vi plukker poeng fordi vi har den enkle oppgaven med å møte Manchester United borte etterpå!

- Lagene rundt oss på tabellen har ikke enkle oppgaver heller, men vi må konsentrere oss om oss selv. Vi kommer til å gi Liverpool respekt, men de kommer til vår hule, så vi må prestere.

Pacheco mister trolig reservelagskamp
Daniel Pacheco ser ut til å miste tirsdagens reservelagskamp mot Bolton. Den meget talentfulle angriperen er nemlig tatt ut til treningsleir for Spania U17. Samlingen avholdes på det spanske fotballforbundets treningsfasiliteter i Las Rozas (Madrid) i tidsrommet 3.-5. mars.

Kacaniklic blir hjemme
Alexander Kacaniklic har meldt avbud til de to treningskampene Sverige U17 skal spille borte mot Kroatia U17 i neste uke. Årsaken til forfallet er ikke offentliggjort.