Hjemmeform til besvær

Liverpool har tapt flere poeng på hjemmebane midtveis i årets sesong enn de gjorde i hele fjor. Ingen andre blant de seks fremste har tapt så mange hjemmepoeng. Juve snuser på Mascherano.

Hjemmeformen har vært Liverpools hemsko denne sesongen. Mens Arsenal og Manchester United har tapt bare to poeng hver på hjemmebane har Liverpool kun vunnet fire av ti kamper på Anfield. Dermed har de tapt flere poeng på hjemmebane allerede nå enn de gjorde i hele fjorårsesongen. Liverpool har gitt fra seg flere poeng på hjemmebane enn noen av de andre lagene som er inne blant de seks beste så langt. I fjor var det som kjent på bortebane de røde slet med formen. Så langt denne sesongen har de røde tapt poeng på Anfield til Wigan, Tottenham og Birmingham, i tillegg til de tre topplagene, Arsenal, Chelsea og Manchester United.

Rafael Benitez innrømmer overfor Liverpool Daily Post at han sliter med å finne en forklaring på de svake resultatene på hjemmebane. Uavgjortresultatet mot Wigan betyr at de røde har spilt uavgjort i flere hjemmekamper enn de har vunnet. Liverpool ligger bak Manchester United, Chelsea og Manchester City på tabellen trass i at de har tapt færre ligakamper enn disse lagene.

- Det er vanskelig å forklare hvorfor hjemmeformen vår er så svak. Vi har kontrollert alle kampene på Anfield, vi har spilt bra pasningsspill og vært i førersetet. Men vi må stadig betale fordi vi gjør feil. Man trenger ikke å finanalysere de fire julekampene våre. Vi hadde fortjent å vinne mot Manchester City, vi hadde fortjent å vinne mot Wigan, mens vi slo Portsmouth og Derby, sier manageren.

- Men vi tapte fire poeng på disse kampene, og avstanden til toppen har økt. Det er ikke noe poeng i å være for kritisk til spillet. Vi vet vi var mye bedre enn City og Wigan, men vi vet også at vi må vinne slike kamper. Så enkelt er det.

Juventus snuser på Mascherano
Tabloidavisen Mirror hevder at Juventus har begynt å sikte seg inn på et kjøp av Javier Mascherano. Avisen skriver at klubben hadde to mann på plass for å følge argentineren da Liverpool spilte mot Manchester City i romjulen, og hevder at den italienske klubben snart vil fremme et offisielt bud til spillerens eiere.

Liverpools amerikanske eiere vegrer seg som kjent for å kjøpe Mascherano på grunn av de høye kostnadene en slik transfer medfører. Dette skal ha ført til at argentinerens eiere og agenter har forhørt seg hos andre klubber. De skal ha vært i kontakt både med Manchester City og Barcelona, men også disse to klubbene skal være uvillige til å møte eiernes prisforlangende ennå.

Nå har altså Juve kastet seg inn i dansen rundt gullkalven, men også italienerne vegrer seg for å betale hva eierne forlanger.