Hofteskade har plaget Hyypiä

Det kommer nå for en dag at det er en hofteskade som har plaget Sami Hyypiä den siste uka. Finnen har imidlertid en god mulighet til å ta plassen til en skadet Martin Skrtel mot Barnsley i morgen.

Liverpool Daily Post røper endelig hvilken type skade som holdt Sami Hyypiä utenfor kampen mot Chelsea sist helg. Det skal dreie seg om en mindre hofteskade. Morgenavisen i Liverpool skriver at finnen nå langt på vei er kvitt problemene, og at han er den av kvartetten Hyypiä, Aurelio, Arbeloa og Torres som det er størst sannsynlighet for at vil spille mot Barnsley i morgen.

Martin Skrtel pådro seg som kjent en skade bak i leggen på trening denne uka, og dermed blir en skadefri Hyypiä viktig med tanke på kampene mot Barnsley og Inter. Rafael Benitez har ikke sagt det offentlig, men ifølge Daily Post tror ikke manageren at Skrtel rekker kampen mot italienerne heller.

- Skrtel fikk smerter i baksiden av leggen her om dagen. Han nevnte det ikke før etter at treningen var slutt. Etter å ha snakket med legene skjønte vi at det vil innebære en risiko for ham å spille i helgen. Vi må foreta en sjekk, men jeg tror ikke han vil kunne spille mot Barnsley, siteres manageren.

Daily Post slår også kategorisk fast at Fernando Torres vil bli hvilt mot Barnsley. Spissen skal nå være erklært skadefri etter hamstringskaden han pådro seg under spill for Spania for 10 dager siden, men de røde ønsker ikke å ta noe sjanser med hans helse i forkant av den viktige Champions League-kampen mot Inter på tirsdag. Torres skal ha trent for fullt i går.

- Det vil være en for stor risiko å la Fernando spille mot Barnsley. Vi kommer til å foreta en sjekk av både av ham, Hyypiä, Arbeloa og Aurelio i dag, for å vurdere om vi kan benytte noen av dem mot Barnsley. Alle spillere er viktige for oss, men Torres har gjort mange av våre mål, så vi må være forsiktige med ham. Nøkkelen for meg blir å se hvordan spillerne er etter dagens trening.

Det som er helt sikkert er at Daniel Agger ikke vil spille i noen av de to kommende cupkampene. Han har vært ute av spill i fem måneder etter metatarsalbruddet han pådro seg i september. Dansken blir sakte men sikkert bedre, men Benitez mener at midtstopperen også må komme seg over en mental barriere før han kan spille på førstelaget igjen.

- Agger gjør fremskritt, og trente og spilte fotball i går. Han er bedre enn tidligere, men vil trenge enda mer tid. Det hele avhenger av om han føler smerte eller ikke. Av og til må spillere forstå og akseptere at de vil føle smerte når de har vært skadet lenge. Det avhenger av hvordan spilleren takler dette, samt hva legene sier, uttaler Benitez.