Hvor mye har Rafa å handle for?

Det store spørsmålet stilles hver eneste vår; hvor mye penger har Rafael Benitez egentlig å handle spillere for. Barmby til premier League.

Hvor mye har Rafa å handle for?

Det er samme spørsmålet som stilles hver eneste vår. Hvor mye har vår spanske manager egentlig å handle for. Den engelske pressen spekulerer nå i om transferbudsjettet til Rafael Benitez kan være så høyt som 70 millioner pund.

Det er forventet at Liverpools amerikanske eiere har gitt Benitez 20 millioner pund for å forsterke troppen. Benitez håper imidlertid ifølge spekulasjonene å øke dette med 50 millioner pund gjennom spillersalg, for at Liverpool i enda større grad skal utfordre Premier League-tittelen kommende sesong enn den som nettopp er avsluttet. Steven Gerrard er blant de spillerne som har signalisert et sterkt ønske om at eierne skal bruke penger på å forsterke troppen vesentlig. Man trenger flankespillere, og kanskje det blir penger til overs for å handle inn en ny spiss før sesongen 2008/2009 settes i gang også?

Det er imidlertid usikkerhetsmomenter i forhold til transferbudsjettet. Er Javier Mascherano tatt med i dette regnestykket?

Ifølge Chris Bascombe i News Of The World, kanskje den journalisten som har størst kjennskap til det som rører seg på bakrommet på Anfield, har Rafa et håp om at salg av spillere som Xabi Alonso, Peter Crouch, Scott Carason, John Arne Riise, Jermaine Pennant, Steve Finnan og Andriy Voronin.

Hvem vil han så bringe inn? Rafa har allerede vurdert flere spillere; Gareth Barry fra Aston Villa har de allerede lagt inn bud på. Udineses Andrew Dossena likeså. Liverpool har også bekreftet at Philipp Degen er klar, på free transfer. Middlesbroughs Downing er nevnt, mens Riera er en annen aktuell spiller som kan komme inn porten på Anfield i løpet av sommeren. David Bentley i Blackburn er også nevnt, men dette er kanskje mer tvilsomt?

Den som lever får se.

Kamp om Anderson
Liverpools Paul Anderson (bildet) har spilt for Swansea denne sesongen. Waliserne rykket som kjent opp til Championship denne sesongen. Et annet opprykkslag, Nottingham Forest, ønsker å gi Swansea kamp om vingen.

Gratulerer, Barmby
Nicky Barmby spilte for Hull City da de overraskende vant Play Off-finalen mot Bristol City lørdag. Gratulerer, Nicky!