Ingen CL-kamp i Madrid?

UEFA straffer Atletico Madrid etter tribunebråk, og CL-kampen mot Liverpool skal nå spilles 300 km unna Madrid. Manager Javier Aguirre får heller ikke lede sitt lag i de to kampene mot de røde.

UEFA har straffet Atletico Madrid for tribunebråket i forbindelse med Madrid-klubbens hjemmekamp mot Marseille den 1.oktober. I straffeutmålingen heter det at Atletcio Madrid må spille sine to neste hjemmekamper i Champions League minst 300 kilometer fra Madrid. Straffen trer i kraft med øyeblikkelig virkning, og får da betydning for kampen mot Liverpool om en drøy uke, 22.oktober, samt kampen mot PSV Eindhoven 26.november.

Dersom det blir mer bråk i forbindelse med Atleticos hjemmekamper i Europa de neste fem årene, vil man også automatisk måtte spille en tredje kamp på nøytral grunn minst 300 kilometer fra Madrid. Men i utgangspunktet får nå Madrid-klubben returnere til Vicente Calderon etter at gruppespillet i årets Champions League er unnagjort.

Atletico ble straffet for manglende sikkerhetsopplegg og dårlig organisering i forbindelse med kampen mot Olympique Marseille, noe som førte til tribunebråk og upassende oppførsel fra klubbens supportere. Den spanske klubben har også blitt ilagt en bot på 150 000 euro.

Samtidig har Atletico-manager Javier Aguerre også blitt straffet for upassende oppførsel mot en Marseille-spiller, og får nå ikke lede sitt lag i de to neste Champions League-kampene. Det vil si begge kampene mot Liverpool, den 22.oktober og 4.november. Atletico-manageren får ikke oppholde seg i spillertunnellen, på innbytterbenken og det tekniske området eller i garderobene i forbindelse med de to kampene. Han får heller ikke delta på pressekonferansene eller i andre offisielle sammehenger. Han forbys også å ha kommunikasjon med sitt lag under kampene.

Atletico har frist på seg frem til kommende fredag, 17.oktober klokken 12.00, dersom de ønsker å appellere dommen. Fra Spania hevdes det at klubben akter å gjøre nettopp det, men i skrivende stund er det mye som tyder på at det ikke blir noe gjensyn med Vicente Calderon for Fernando Torres. UEFAs William Gaillard sier at en eventuell appell først vil bli behandlet på et møte i UEFA på søndag, altså bare tre dager før Liverpools bortekamp mot Atletico.

Det er ikke sagt eller skrevet noe om hvor Atletico Madrid v Liverpool eventuelt blir spilt, dersom UEFA sin dom blir stående.