Innfløkt transferkabal

En høyreback er klar, en venstreback er snart klar, mens Rafa ønsker å bytte sentrale midtbanespillere og hente inn en ving eller to.

Liverpool synes å jobbe hardt i kulissene for å styrke spillerstallen til neste sesong, men så langt er bare Philipp Degen klar for de røde. Andrea Dossena har imidlertid vært på Merseyside de siste dagene for å fullføre en overgang fra Udinese, og ble bl.a. sett på Liverpools museum på Anfield sist onsdag, og en forventer at dealen verdt £7M vil være i orden med det aller første.

Det ligger i kortene at Gareth Barry går fra Aston Villa til Liverpool, mens de røde ønsker å finansiere kjøpet ved å selge Xabi Alonso til Juventus. Barry har uttrykt ønske om å spille i Champions League, og engelske aviser skriver at man på Villa Park er inneforstått med at man må la kapteinen gå. Det gjenstår imidlertid fortsatt forhandlinger før partene kan bli enige om en pris. Juventus vegrer seg også for å bla opp de £16M som Liverpool forlanger for Alonso, og en dag før EM starter kan dette bli noe av en saga utover sommeren før de to sentrale midtbanespillerne kan bli klare for sine nye klubber.

Liverpool ønsker å selge John Arne Riise og Jermaine Pennant for å styrke sitt transferbudsjett, mens Peter Crouch har blitt lei av å sitte på benken og også er på vei ut av Anfield. Crouchy er det mest attraktive salgsobjektet, og Aston Villa kan være interessert i å bruke ham i en byttehandel med Barry. Spilleren selv skal imidlertid ha gitt lyd for at han heller ønsker å gjenforenes med Harry Redknapp i Portsmouth, men rutinerte Harry skal foreløpig ha blåst av det prisforlangende som Liverpool har kommet med.

Rafael Benitez har lagt opp til denne transferkabalen i målet om også å kunne finansiere kjøp av helst to vinger og kanskje også en spiss. Albert Riera hos Espanyoul er nevnt som en mulig venstreving, mens James Milner er en mann Liverpool vurderer for høyrekanten. Begge spillere som ikke vil øke pulsslagene nevneverdig på The Kop, men spørsmålet er i hvor stor grad Rafa har mulighet til å gå for mulige og dyrere spillere som Stewart Downing, Ricardo Quaresma, Daniel Alves og Franck Ribery. David Bentley er en annen spiller som blir nevnt i avisenes ryktebørs. Det at man synes å ha sagt fra seg muligheten til å være med i kampen om unge Aaron Ramsey for £5M tyder på at Rafa må være forsiktig med pundsedlene.